Γιώργος Μαζωνάκης: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο γιατρός

Αρνήθηκε το φαγητό στο κρατητήριο

Intime
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ο γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος από χθες παραμένει προφυλακισμένος μετά την πολύωρη απολογία του, σήμερα Τετάρτη λίγο μετά τις 15:00 πραγματοποίησε την απειλή του και ανακοίνωσε προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι ξεκινάει απεργία πείνας, όπως είχε δηλώσει ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σίτισης των κρατουμένων στη ΓΑΔΑ.  Νωρίτερα ο δικηγόρος των προφυλακισμένων γιατρών, Νίκος Αγαπηνός, είχε ανακοινώσει θα υποβάλλει προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης  υποστηρίζοντας ότι είναι αναιτιολογητη η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Το χρονικό της προφυλάκισης

Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κριθούν προφυλακιστέοι, οι δύο κατηγορούμενοι – για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη – γιατροί οδηγήθηκαν με ξεχωριστά υπηρεσιακά οχήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η μεταφορά τους έγινε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες πριν από τη μεταγωγή τους σε κατάστημα κράτησης. Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών αναμένεται να ακολουθήσει η μεταγωγή τους στις φυλακές που θα οριστούν από τις αρμόδιες αρχές.

Η γιατρός παραμένει υπό αστυνομική κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 8 ο γιατρός απομακρύνθηκε σε όχημα της αστυνομίας από το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ώστε να είναι σε ξεχωριστούς χώρους από τη σύζυγό του.

Ο γιατρός του Κολωνακίου στην απολογία του αρνήθηκε ότι ευθύνεται στην υπόθεση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή και ισχυρίστηκε ότι «έμπλεξε χωρίς λόγο».

Ο ανακριτής ωστόσο, δεν συγκινήθηκε με το διάβημά του, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τις μαραθώνιες απολογίες τους, φέρεται να καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο γιατρών.

 

Πηγή: tanea.gr

Προηγούμενο

Ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - Γ.Σ. Εργοτέλη

Επόμενο

Θρίλερ με τον 3χρονο Νόα στην Βρετανία που εξαφανίστηκε από παιδική χαρά

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Όσα κατέθεσε η ανήλικη που κατήγγειλε τον εκπαιδευτική ιππασίας για σεξουαλική παρενόχληση – «Δεν έχει κάνει τίποτα» λέει το περιβάλλον του 67χρονου

Σοκάρει η υπόθεση με τον εκπαιδευτή ιππασίας στη Θεσσαλονίκη, που καταγγέλλεται από επτά κοπέλες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, ότι τις…