Έτσι γίνεται «γαλάζιο» το ψηφοδέλτιο του Σταύρου – Έκπληξη με Αναστασάκη στην Περιφέρεια 

Πρέπει να διαβάσετε

Όπως έχει γράψει το Creta24, η στροφή του Σταύρου Αρναουτάκη προς την Νέα Δημοκρατία είναι ορατή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης κρατάει την κομματική του αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και έχει καταλήξει στην στρατηγική του για τις επερχόμενες εκλογές. Το πείραμα με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 βγήκε, αφού έτσι ο περιφερειάρχης απέτρεψε υποψηφιότητα από αριστερά, που ενδεχομένως τον έστελνε σε δεύτερη Κυριακή και τώρα επιθυμεί να ακολουθήσει την ίδια τακτική, αλλά πιο ενισχυμένη.

Σε πρώτο χρόνο (και ανύποπτο) έστριψε το τιμόνι προς τα δεξιά, συμφωνώντας με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη περίπτωση ήταν του πολιτευτή Γιώργου Ματαλλιωτάκη, ο οποίος μάλιστα είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την αντιπολίτευση. Έπειτα προέκυψε η περίπτωση του διακεκριμένου επιστήμονα Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο και εφόσον ευοδωθεί, θα αποτελέσει μια σημαντικά ποιοτική επιλογή στο ψηφοδέλτιο του Αρναουτάκη.

Παράλληλα, ακούστηκε το όνομα του Γιάννη Δεικτάκη, ωστόσο η έκπληξη έρχεται από τη Λότζια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Creta24, o αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Ηρακλείου, στο πλευρό του σημερινού Περιφερειάρχη. Το θολό τοπίο στη Λότζια και το γεγονός πως δεν προκύπτει ξεκάθαρη υποψηφιότητα από την Νέα Δημοκρατία για το δήμο Ηρακλείου, έκαναν τον αντιδήμαρχο να στρέψει το βλέμμα του προς την πλατεία Ελευθερίας και να «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη.

Η στάση ΣΥΡΙΖΑ μετά την στροφή Αρναουτάκη και ο Π. Πολάκης

Η «στροφή» Αρναουτάκη δεν πέρασε απαρατήρητη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ενώ το θέμα έφτασε στην Κουμουνδούρου, από τοπικούς βουλευτές, που έβλεπαν τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο τελευταίος, μέσω του αντιπεριφερειάρχη Γ. Πιτσούλη και του προέδρου του ΕΣΔΑΚ Ζ. Καλογεράκη, επιχειρεί να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή και για τον λόγο αυτό συναντήθηκε, στο Ηράκλειο, με τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Στ. Αρανουτάκης επιχειρεί να αποτρέψει την όποια υποψηφιότητα και από τα αριστερά και για τον λόγο αυτό παρουσίασε ξανά το αφήγημα περί «Εθνικής Κρήτης».

Έπιασε τόπο; Θα το μάθουμε σύντομα, καθώς δεν έχει κλείσει αρνητικά για την ώρα η περίπτωση υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη στην Περιφέρεια Κρήτης. Άλλωστε ο περιφερειάρχης Κρήτης θέλει να αξιοποιήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το όριο εκλογής του 43% από την πρώτη Κυριακή.

Creta24.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα