Γιατροί «γυρίζουν την πλάτη» στην Παιδοψυχιατρική του ΠαΓΝΗ – Αναζητούν λύσεις εκτός Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Ανύπαρκτο είναι το ενδιαφέρον από παιδοψυχίατρους για την στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που έχει περάσει από «40 κύματα» εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει δύο φορές προκήρυξη θέσεων με… μηδενικό ενδιαφέρον. Ακόμη και τώρα που βρίσκεται στον «αέρα» προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων, δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να αναζητά λύση εκτός Κρήτης, όπως είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν γιατρός είχε έρθει από την Αθήνα. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κλινική λειτουργεί κανονικά.

Η λειτουργία της όμως γίνεται με μόλις δύο γιατρούς.

Πλέον η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ΔΥΠΕ Κρήτης, αναζητούν γιατρούς εκτός Κρήτης και οι υποσχέσεις που έχουν λάβει στο ΠαΓΝΗ είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει γιατρός για την στελέχωση της κλινικής, που αποτελεί την μοναδική Παιδοψυχιατρική που λειτουργεί σε όλη τη Νότια Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα