«Γιάντα ‘ναι μαύρα τα βουνά και στέκουν βουρκωμένα» – Συγκινεί η μαντινάδα για τον χαμό του 25χρονου Νίκου

Πρέπει να διαβάσετε

Με μια μαντινάδα, η Ένωση Σφακιανών Ν. Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Νίκου Καγιαδάκη, που έφυγε από την ζωή όταν από άσκοπους πυροβολισμούς κόπηκε το καλώδιο υψηλής τάσης στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

«Γιαντα ‘ναι μαύρα τα βουνά και στέκουν βουρκωμένα,
ουτ’ άνεμος τα πολεμά ούτε βροχή τα δέρνει, 
μόνο διαβένει ο Χάροντας και σέρνει αποθαμένους,
σέρνει τσοι νιους από μπροστά…» αναφέρει η μαντινάδα, την οποία υπογράφει ο Προέδρος της Ένωσης Σφακιανών Ν. Χανίων Ανδρέας Μανουσέλης.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων το καλώδιο έπεσε στο έδαφος και πετούσε σπινθήρες. Τότε ο άτυχος Νίκος στην προσπάθεια του να τις σβήσει, κεραυνοβολήθηκε. Ο 25χρονος είχε τις αισθήσεις του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τις έχασε. Σοκαρισμένοι όσοι βρίσκονταν κοντά του προσπάθησαν να τον επαναφέρουν κάνοντας ΚΑΡΠΑ, ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες έδωσε το προσωπικό του κέντρου υγείας Σφακίων όπου μεταφέρθηκε, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 25χρονο στις 17.00 στο Βουβά Σφακίων, που βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα