Τα στελέχη της Δημοτικής αστυνομίας στο Ηράκλειο εκπαιδεύτηκαν από το Χαμόγελο του Παιδιού και πλέον είναι πανέτοιμοι να συνδράμουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων αλλά και ενηλίκων.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Γιαννόπουλος Κώστας, εξήγησε ότι όλη η σκέψη, η προσπάθεια και η φιλοσοφία του οργανισμού είναι να απλωθεί το «δίχτυ» προστασίας για ανήλικους και ενήλικους που έχουν ανάγκη.

Η εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκε από τα έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του “Χαμόγελου του Παιδιού” που χρόνια τώρα χειρίζονται υποθέσεις εξαφανίσεων αλλά και πάσης φύσεως περιστατικά που αφορούν στα μικρά παιδιά.

«Η δημοτική αστυνομία είχε ένα ρόλο να γράφει αυτοκίνητα ενώ μπορεί να ήταν άνθρωποι ευαίσθητοι που να νοιάζονται για την κοινωνία. Αυτό που διαπιστώσαμε λοιπόν είναι ότι όσο πιο πολλοί είμαστε σε έκτακτα περιστατικά που υπάρχουν, τόσο καλύτερο. Η δημοτική αστυνομία είναι τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας μέσα στην πόλη και μπορεί να βλέπουν στοιχεία και προβλήματα, όπως κακοποιήσεις και εκθέσεις παιδιών σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η δράση  εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Αστυνομίας στα Προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas, μετά και την υπογραφή του σχετικού συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Αυτό μας έκανε να ενώσουμε τη δύναμή μας. Έτσι η δημοτική αστυνομία του δήμου Ηρακλείου είναι έτοιμη να κινητοποιηθεί στο δευτερόλεπτο όταν συμβεί μια εξαφάνιση ή κάποιο άλλο περιστατικό», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι η ανταπόκριση των δήμων της χώρας είναι πολύ συγκινητική, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες που γίνονται σήμερα.