Σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου πραγματοποιείται η ακρόαση του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ακρόαση του προφυλακισθέντα Γιάννη Λαγού, αφορά στο αίτημά περί μη εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός κρατείται προ της έκδοσής του στην Ελλάδα από τις βελγικές Aρχές από την Τρίτη 27 Απριλίου.

Λαγός: Διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησης και για συγκρατούμενους

Ο Γιάννης Λαγός μέσω ηχητικού που δημοσίευσε στο Youtube δηλώνει πως περνά δύσκολα στις φυλακές Βελγίου διότι οι συγκρατούμενοί του είναι μουσουλμάνοι και διότι δεν έχει παραγγείλει ακόμα στην καντίνα. «Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ γιατί τώρα πλησιάζει το ραμαζάνι “Αλλάχ Ακμπάρ” και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για ορθοδοξία» αναφέρει ο καταδικασμένος Ευρωβουλευτής.

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω» σημειώνει. «Δεν μου είχαν επιτρέψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους» σημειώνει ο Γιάννης Λαγός.

Πηγή: ethnos.gr