Γιάννης Καλπούζος: «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου» με τη Χρύσα Παπά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το ΠΣΚΗ παρουσιάζει την παράσταση «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σωτήρη Χατζάκη με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Χρύσα Παπά.

Ο θεατρικός μονόλογος ξεδιπλώνει την ιστορία του Γαληνού Φιλονίδη, πατέρα της Λεμονιάς, μια πορεία στον χρόνο, με απαρχή το 1915 και πέρας το 1962, και στην τοπογραφία του Πόντου, ανάμεσα σε Τραπεζούντα, Αμπχαζία, Καζακστάν και αλλού. Με έναν Γαληνό αφηγηματικό πρωταγωνιστή, ο έρωτας του οποίου για δυο γυναίκες τον διχάζει, δοκιμάζει τις ηθικές του αρχές και τον φέρνει αντιμέτωπο με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, και με μία επί σκηνής ηθοποιό, τη Χρύσα Παπά, σε 12 διαφορετικούς ρόλους, σε ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο και ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια.
Μια ιστορία, που στο πρόσωπο και στην ταραγμένη πορεία του Γαληνού καθρεπτίζονται τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων και ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Συντελεστές
Συγγραφή – Θεατρική διασκευή: Γιάννης Καλπούζος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Ματθαίος Τσαχουρίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χοροδιδασκαλία: Στέφανος Σιδηρόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Πάνος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ
Γραφιστική επιμέλεια – Video editing: Μαίρη Μούσα

Ερμηνεύει η Χρύσα Παπά

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3Xbt4Fs

 Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15, 12 και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3ldeeAU
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.
Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants | Capsis Astoria Heraklion
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα