Αρπαγή 6χρονου

Να μην κατέβει το amber alert προειδοποιώντας για ενδεχόμενη προσπάθεια παραπλάνησης από την πλευρά του πατέρα, παρακαλεί η γιαγιά του 6χρονου που απήχθη από την Κηφισιά.

Η πλευρά του πατέρα που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου υποστηρίζει ότι ο μικρός βρίσκεται στην Νορβηγία και είναι ασφαλής. Είναι κάτι που φοβούνταν οι αστυνομικές αρχές ότι δηλαδή υπήρχε περίπτωση το παιδί να το έχουν βγάλει στο εξωτερικό πριν σημάνει συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η πλευρά του πατέρα έβγαλε τον 6χρονο από τη Ελλάδα μέσω Θεσσαλονίκης με πλαστό διαβατήριο. Προσγειώθηκαν στη Δανία και ακολούθως πήγαν στη Νορβηγία, πατρίδα του πατέρα, με τον οποίο η Ελληνίδα μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε μεγάλη διαμάχη και κόντρα για την επιμέλεια του παιδιού.

Πριν λίγη ώρα η προγιαγιά του παιδιού, αλλά και η γιαγιά του, θεία της μητέρας του 6χρονου συγκεκριμένα, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, μίλησαν στους δημοσιογράφους κάνοντας έκκληση να μην κατέβει το Amber Alert και προειδοποιώντας ότι η πλευρά το πατέρα μπορεί να παραπλανά για να σταματήσουν οι έρευνες και το παιδί να βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

Γιαγιά 6χρονου στην Κηφισιά: Να μην κατέβει το Amber Alert μπορεί να είναι ακόμη στην Ελλάδα

«Ενημερωθήκαμε εγκαίρως από το δικηγόρο μας ότι υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Είναι ενημέρωση που έχει έρθει από την πλευρά της Νορβηγίας, δηλαδή για να το κάνουμε σαφές έχει έρθει από την πλευρά των απαγωγέων. Για αυτή την πληροφορία δεν είμαστε βέβαιοι. Δεν έχει εξακριβωθεί. Είναι απλά μία ενημέρωση των απαγωγέων. Αυτών των εγκληματιών που έκαναν την αρπαγή του παιδιού, με μαφιόζικο τρόπο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο κύριος Γιαννόπουλος από το “Χαμόγελο του παιδιού” και είναι κάτι το οποίο πρέπει
καταρχήν να εξακριβωθεί.

Άρα όλες οι εκκλήσεις που κάνει η πλευρά των απαγωγέων για να κατέβει το amber alert προφανώς και δεν πρέπει να εισακουστούν αυτή τη στιγμή για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε αν είναι αληθείς, δεν ξέρουμε αν είναι μία παραπλάνηση και το παιδί βρίσκεται ακόμα εδώ και κατά δεύτερον για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μία επίσημη ενημέρωση πρώτα από τις Νορβηγικές αρχές. Δηλαδή να πάει σε κάποιες Νορβηγικές αρχές να δούμε ότι πράγματι είναι εκεί και να έχουμε μία επίσημη ενημέρωση και κατά δεύτερον πρέπει και από την πλευρά της Ελληνικής αστυνομίας να έχουμε κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς έγινε αυτό και αν ισχύει.

Πηγή: iefimerida.gr