Το Σάββατο ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου οι τακτικές πτήσεις από το εξωτερικό και συγκεκριμένα έφτασαν στο «Νίκος Καζαντζάκης» μία πτήση από το Μόναχο και μία από τη Φρανκφούρτη.

Πρόκειται για τακτικές πτήσεις που θα διεξάγονται σχεδόν καθημερινά και δεν είναι πτήσεις τσάρτερ. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων για να επιβιβαστούν θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ τριών ημερών πριν το ταξίδι τους ενώ πρέπει να συμπληρώσουν και τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη.

Δηλαδή οι επιβάτες θα πρέπει να δηλώσουν με λεπτομέρειες που θα παραμείνουν κατά το διάστημα που θα βρίσκονται στο νησί. Κατά την άφιξη των επιβατών στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται σε όλους rapid test, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ήταν όλα αρνητικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειοψηφία των Γερμανών, που έφτασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, διαθέτει σπίτι σε διάφορες περιοχές του νομού και ειδικότερα στην περιοχή της Μεσαράς ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως κάποιοι θα μείνουν σε οικίες που έχουν μισθώσει μέσω Airbnb.

Την Τετάρτη επίσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πτήσεις από το Άμστερνταμ προς το Ηράκλειο με αεροσκάφη της εταιρίας Transavia ενώ θα ακολουθήσουν στις αρχές Απριλίου πτήσεις των εταιριών Εasyjet και της Air France .