Γερμανία: Αμηχανία και ψυχρότητα στη συνάντηση Σταϊνμάγιερ – Ερντογάν – Τι είπαν για τη Γάζα

Πρέπει να διαβάσετε

Μόνο λίγα λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της ΓερμανίαςΦρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν. Οι φωτογραφίες απο τη συνάντηση φανερώνουν την αμηχανία και την ψυχρότητα στις σχεσεις των δυο κρατών.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος καλωσόρισε βλοσυρός, τον Τούρκο πρόεδρο και πόζαραν και οι δύο στους φωτογράφους. Ο Ερντογάν υπέγραψε τότε το βιβλίο επισκεπτών και ολοκληρώθηκε εκεί η συνάντηση μπροστά στις κάμερες.

AP Photo/Markus Schreiber

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας και παγκόσμια θέματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη πρέπει να σταματήσουν και ότι η αντίδραση όλου του κόσμου ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σημαντική».

Τόνισε επίσης «ότι πρέπει να καθιερωθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια και ότι κάθε μέρα που συνεχίζεται η αιματοχυσία, βγαίνει χαμένη η ανθρωπότητα».

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη συμφωνία τους ότι η δημιουργία δύο κρατών είναι η μόνη λύση για διαρκή ειρήνη και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον οποίο έχει κανονιστεί δείπνο στην Καγκελαρία.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα