Υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Γερμανία τάσσεται το 43% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου του ZDF.

Οι πολίτες που τάσσονταν υπέρ αυτής της αυστηροποίησης του lockdown πριν από ένα μήνα, σε ανάλογη δημοσκόπηση του, κυμαινόταν στο 33%. Το 29% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ισχύοντες περιοριστικοί κανόνες είναι σωστοί (τον Μάρτιο ήταν 34%), ενώ το 24% πιστεύει ότι τα ισχύοντα μέτρα είναι υπερβολικά.

1 στους 2 κατά των απαγορεύσεων κυκλοφορίας στη Γερμανία

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (το 53%) τάσσονται όμως κατά των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας όταν ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, ενώ το 44% τάσσεται υπέρ των απαγορεύσεων. Επίσης, το 62% υποστηρίζει το κλείσιμο των σχολείων στην Γερμανία όταν ο δείκτης θετικότητας είναι 200 και άνω.

Το 68% τάσσεται υπέρ της ισχύος των βασικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα οποία θα καθορίζονται στο μέλλον από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αργοπορία στο πρόγραμμα εμβολιασμού διαπιστώνουν οι πολίτες

Για το 80% των ερωτηθέντων οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ αργά, αλλά τον Μάρτιο την γνώμη αυτή είχαν σαφώς περισσότεροι πολίτες, αφού το 92% δεν ήταν ικανοποιημένο με το ποσοστό των εμβολιασμών στη Γερμανία.

Τέλος, η γερμανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη ως προς το εάν θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να απολαμβάνουν περισσότερων ελευθεριών: το 48% των ερωτηθέντων είναι υπέρ και το 50% είναι αντίθετο.

Πηγή: iefimerida.gr