Την ενεργοποίηση του PLAN B για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στο δήμο Ηρακλείου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA. Όπως ξεκαθάρισε η κ Γκίκα το υπουργείο δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Ηράκλειο όπως έγινε σε άλλους δήμους.

«Όπως ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης τον κ Καρτσωνάκη έχουν βρεθεί οι 17 αίθουσες που απαιτούνται για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν κανονικά στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Οι ανάγκες είναι για 393 παιδιά. Με βάση την ενημέρωση που έχω πλέον έχουν βρεθεί οι απαραίτητες αίθουσες και άρα ακόμα και να μην είναι έτοιμες στην ώρα τους οι αίθουσες που έχει αναλάβει η εταιρία Κτιριακές Υποδομές να κατασκευάσει η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα ξεκινήσει κανονικά και στο Ηράκλειο.» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ Γκίκα.

Η γγ του υπουργείου Παιδείας υποστήριξε πως ουδέποτε μίλησε για αποθήκες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες και πως πρόκειται ουσιαστικά για το PLAN B που είχε το υπουργείο δηλαδή να χρησιμοποιηθούν κενές αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται αλλά και αίθουσες παιδικών σταθμών του δήμου. Η κ Αναστασία Γκίκα υποστήριξε πως για το υπουργείο δεν υπάρχει σκέψη για αναβολή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο δήμο Ηρακλείου.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που είχα από τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά και οι πρώτες αίθουσες θα φτάσουν στο Ηράκλειο στα τέλη Αυγούστου. Η διαβεβαίωση είναι πως θα είναι στην ώρα τους στο Ηράκλειο όλες οι αίθουσες. Αν δεν υλοποιηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα που μας έχουν δώσει τότε θα πάμε στο PLAN B που σήμερα όπως σας είπα έχουμε έτοιμο. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.» ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τις 17 αίθουσες τουλάχιστον οι 10 είναι αίθουσες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. Οι υπόλοιπες είναι σε δημοτικά σχολεία και υπάρχει ένα ζητούμενο ως προς την λειτουργικότητα των συγκεκριμένων αιθουσών. Αν δηλαδή έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και πως θα γίνεται το διάλλειμα για τα νήπια.