Γαλλία: Έφηβος κλώτσησε στην πλάτη ραβίνο μέσα στο μετρό του Παρισιού και συνελήφθη

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας έφηβος συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης αφού κλώτσησε στην πλάτη έναν ραβίνο μέσα στο μετρό του Παρισιού, ανακοίνωσε ένας εισαγγελέας με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία.

Ο εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Μπομπινί είπε ότι οι κατηγορίες που ενδέχεται να απαγγελθούν στον δράστη μπορεί να φέρουν την επιβαρυντική περίπτωση του αντισημιτικού κινήτρου. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι χθες, Τετάρτη. Το θύμα φορούσε μαύρο κοστούμι και καπέλο, ενδυμασία που επιλέγουν συχνά οι Εβραίοι ραβίνοι.

Πάνω από 1.000 αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία σε έναν μήνα

Μέσα σε έναν μήνα, μετά τις 7 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 1.159 αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία, σχεδόν τριπλάσιες απ’ όσες καταγγέλθηκαν όλη τη χρονιά το 2022, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Ορισμένα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας λένε ότι φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους φορώντας εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, όπως το κιπά, και επιλέγουν σε ποια συναγωγή να πάνε, καθώς κάποιες από αυτές τηρούν πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η πορεία κατά του αντισημιτισμού που πρόκειται να γίνει την Κυριακή, με πρωτοβουλία των δύο σωμάτων του γαλλικού Κοινοβουλίου, δίχασε τα πολιτικά κόμματα, επειδή ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει. Παρούσα θα είναι και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Το συνδικάτο CGT, που δεν θα συμμετάσχει στην κυριακάτικη πορεία, οργανώνει μια δική του κινητοποίηση απόψε στο Παρίσι, κατά του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα