Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 404 θανάτους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνολικά, η Γαλλία μετά 70.686 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αρκετά χαμηλός, με 3.736 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 141 θάνατοι στη Γαλλία, αλλά και 16.642 κρούσματα.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τη Δευτέρα συνηθίζεται ο αριθμός νέων διαγνώσεων να είναι ιδιαίτερα χαμηλός καθώς τα κέντρα ανάλυσης των τεστ κλείνουν το Σαββατοκύριακο.

Στο 6,5% ο δείκτης θετικότητας στη Γαλλία

Άλλωστε, την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία είναι 18.000. Ο δείκτης θετικότητας στη Γαλλία υπολογίζεται έτσι σε 6,5%. Τέλος, 2.803 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη χώρα.

Σε ό, τι αφορά στη διαδικασία εμβολιασμού, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε πως 479.873 πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι σήμερα, από τις 27 Δεκεμβρίου όταν και ξεκίνησε η διαδικασία.

Πηγή: iefimerida.gr