Γ. Μαρινάκης στο CRETA: Να μην γίνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου «υποκατάστημα» του ΠαΓΝΗ

Πρέπει να διαβάσετε

«Νοσοκομείο που δεν έχει ΤΕΠ και παθολογικό τμήμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην υποστελέχωση και στα σχεδόν καθημερινά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που οδήγησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε γενικό ξεσηκωμό, πολιτών, εργαζομένων και τοπικών φορέων, που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την δημόσια υγεία.

«Ένας ολόκληρος νομός δεν μπορεί να έχει ένα νοσοκομείο που εργαζόμενοι και κάτοικοι αισθάνονται ανασφάλεια. Ελπίζουμε να υπάρχουν ευήκοα ώτα για να λυθούν τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη με την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Για το ενδεχόμενο διασύνδεσης του Νοσοκομείο Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως αυτό θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς όρους, με σκοπό το Νοσοκομείο Ρεθύμνου «να μην γίνει “υποκατάστημα” του ΠαΓΝΗ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αν είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο υπό την έννοια ότι του καταργούμε κλινικές και ακόμα για ένα παθολογικό περιστατικό θα πρέπει να γίνει μεταφορά μας στο ΠαΓΝΗ, αυτό δεν αποτελεί απάντηση στο πρόβλημα του νομού μας. Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας. Αν είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο υπό την έννοια της διασύνδεσης με το ΠαΓΝΗ και οι γιατροί μας νιώθουν ότι έχουν και εξέλιξη επιστημονική, αυτό είναι φυσικά επιθυμητό, γιατί άλλο είναι η διοικητική ενσωμάτωση και άλλο ότι χρειαζόμαστε επιτέλους ένα νοσοκομείο αντάξιο της πρωτεύσας του νομού που πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της. Είναι τελείως διαφορετικό να γίνει ένα σύγχρονο νοσοκομείο, στο οποίο θα υπάρχει διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΠαΓΝΗ και άλλο να γίνει υποκατάστημα του ΠαΓΝΗ. Αυτό δεν είναι επιθυμητό και δεν θα το δεχθεί η κοινωνία».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα