Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026
15 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Γ. Μανιάτης: «Πρώτη θέση, αυτοδυναμία και αυτονομία ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές»

Πρέπει να διαβάσετε

Τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση έστω και με μια ψήφο διαφορά, όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε χθες από το Ρέθυμνο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε χθες  στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και εν όψει του συνεδρίου που θα γίνει τέλος Μαρτίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης το ΠΑΣΟΚ έχει θέσεις και προτάσεις και το μόνο που μένει είναι αυτές να διαχυθούν στην κοινωνία. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πολιτικός μας στόχος έτσι όπως έχει προσδιοριστεί από τον πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι να είμαστε πρώτο κόμμα έστω και με μια ψήφο διαφορά. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας και ότι πραγματικά θα καταφέρουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, το οποίο το έχουμε δουλέψει με πολλή αποτελεσματικότητα, πολλή τεκμηρίωση. Εγώ μπορώ να σας πω,- επειδή συζητώ σε όλα τα κανάλια όλα τα ζητήματα-, αισθάνομαι απόλυτη ασφάλεια και τεκμηρίωση καταθέτοντας και υπερασπιζόμενος τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Επίσης, είμαι πολύ περήφανος για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που μιλάμε το ΠΑΣΟΚ έχει 1.000 στελέχη «πρώτης γραμμής» που μπορούν αύριο να κυβερνήσουν τη χώρα και να την πάνε πολλά βήματα μπροστά. Αυτό που απομένει είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στην κοινωνία αυτό το μήνυμα. Αυτό δεν είναι εύκολο».

Ο κ. Μανιάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Ρ.Ν.» για τη ενότητα στα στελέχη του κόμματος ήταν σαφής: «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις είναι κάτι που είθισται στα δημοκρατικά κόμματα», ανέφερε και ξεκαθάρισε ωστόσο ότι όλοι υπερασπίζονται την καθαρή θέση που δεν είναι άλλη από την αυτονομία, την αυτοδυναμία και την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές. Χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μονολιθικό. Πάντα υπήρχαν φωνές, διαβουλεύσεις. Ακόμη και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, θυμηθείτε, πως το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε και πως μεγαλούργησε. Υπάρχει μια διαδικασία διαφορετικών προσεγγίσεων. Έτσι γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα. Νομίζω όμως αυτό που έχει προσδιορίσει κεντρικά το ΠΑΣΟΚ το έχει καταγράψει απόλυτα ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπερασπιζόμαστε όλοι εμείς που βγαίνουμε στον δημόσιο διάλογο, είναι μια καθαρή θέση: Θέλουμε αυτονομία, αυτοδυναμία, την πρώτη θέση και κυρίως όχι απλώς να κυβερνήσουμε αλλά να αλλάξουμε τη μορφή της Ελλάδας. Να κάνουμε μια άλλη Ελλάδα. Αυτή την Ελλάδα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, αυτές τις συνθήκες που είναι ριζικά διαφορετικές από αυτές που ήταν πριν δύο χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ζούμε σε καιρούς αλλοπρόσαλλους που προσδιορίζονται βεβαίως από έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος τη μια λέει το άσπρο, την άλλη λέει το μαύρο.  Ο πρόεδρος Τραμπ καταλαβαίνει μόνο την ισχύ. Και θα δώσω ένα παράδειγμα πως εμείς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όταν του απαντήσαμε με τα ίδια μέτρα που απείλησε με δασμούς τις οκτώ χώρες που έστειλαν κάποιους στρατιώτες στη Γροιλανδία, έκανε πίσω. Ο πρόεδρος Τραμπ, εάν θέλουμε εμείς ως Ευρώπη να έχουμε μια ισότιμη και δημιουργική συνεργασία με τις ΗΠΑ, πρέπει να καταλάβει ότι έχει απέναντί του έναν συνομιλητή, έναν σύμμαχο, ο οποίος στα ίσια, σε οικονομικό επίπεδο, τον αντιμετωπίζει. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για την Ευρώπη και λυπάμαι να πω εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά ούτε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των πρωθυπουργών. Αυτοί που κρατάμε άμυνα και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια νέα Ευρωπαϊκή στρατηγική είμαστε εμείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που είμαστε τέσσερα κόμματα με διαφορετικές απόψεις αλλά όμως με βαθιά πίστη στο μέλλον μιας προοδευτικής Ευρώπης».

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου και μέλος της οργανωτικής  γραμματείας ΚΟΕΣ Μανόλης Χνάρης σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ  που στόχο έχει να αποτελέσει την επόμενη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: «Ο πρόεδρός μας στη ΔΕΘ παρουσίασε το πρόγραμμα. Ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο τοπίο απαντά στις προκλήσεις και στις αδυναμίες τις ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν συντάχτηκε από τεχνοκράτες αλλά συντάχτηκε από εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προέκυψε μέσα από τις περιφερειακές μας διασκέψεις που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα και συνεχίζουν και διοργανώνονται. Έχουμε ευθύνη όλοι μας, τα στελέχη, οι βουλευτές, αυτό το πρόγραμμα να το επικοινωνήσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας έτσι ώστε να αποτελέσει την επόμενη εναλλακτική προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύω βαθιά ότι πρωτίστως με ενότητα και αγώνα θα τα καταφέρουμε».

Στο χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου ανέφερε: «Συναντιόμαστε σε μια στιγμή κρίσιμη, όπου η κοινωνία πιέζεται, η χώρα δοκιμάζεται και η Ευρώπη επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της μέσα σε ένα νέο, αβέβαιο γεωπολιτικό τοπίο.

Απέναντι στην αλαζονεία της εξουσίας της ΝΔ, στις ανισότητες που βαθαίνουν και στις επιλογές που αφήνουν την κοινωνία πίσω, το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ. Με καθαρή, με προοδευτικό σχέδιο, με ευθύνη. Και με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, που αποδεικνύει καθημερινά ότι υπάρχει άλλος δρόμος: δρόμος αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αυτοπεποίθησης.

Έχουμε ήδη μπει σε μια προεκλογική περίοδο. Μια περίοδο που δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αλλά απαιτεί συστράτευση, ετοιμότητα και ενεργή συμμετοχή από όλους μας. Κάθε στέλεχος, κάθε φίλη και φίλος της παράταξης έχει ρόλο και ευθύνη σε αυτή τη συλλογική μάχη. Η παράταξή μας δεν συμβιβάζεται, δεν σιωπά δεν ξεχνά ποιον εκπροσωπεί. Στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ, στηρίζουμε τον πρόεδρό μας στηρίζουμε την κοινωνία και προχωράμε ενωμένοι, αποφασισμένοι να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτα παρουσία στελεχών και φίλων του κόμματος. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Στ. Τζεδάκης, ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Πηγήrethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα