Γ. Λογιάδης: Η απαξίωση οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου

Πρέπει να διαβάσετε

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, με θέμα: «Η απαξίωση οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σε ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 αναφέρεται ότι  χαιρετίζουν το  παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα, με αίτημα την ουσιαστική στήριξη και διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της πόλης. Οι μεθοδεύσεις για την μείωση των γιατρών και για τη γενικότερη απαξίωση του Νοσοκομείου είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακρύ μνημονιακό «σίριαλ» εις βάρος του λαού του Λασιθίου.

Το σχέδιο για το κλείσιμο των νοσοκομείων στο Λασίθι δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι. Από την εποχή Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας η μετατροπή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κέντρο Υγείας ήταν διακηρυγμένος στόχος με βάση την περιβόητη «μελέτη Λιαρόπουλου». Ωστόσο, σήμερα, στελέχη και πολιτευτές των κομμάτων που ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια την εφαρμογή των μνημονίων στην Υγεία δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στον αγώνα των κατοίκων. Δεν πείθουν κανέναν.

Στην παρούσα φάση, ο  ίδιος ο επικεφαλής της «Μητσοτάκης Α.Ε.» έχει προαναγγείλει εκ νέου συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κοιτάζοντας ειδικά προς το Λασίθι. Το σχέδιο καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, όμως τώρα μπαίνει ξανά σε εφαρμογή.

Είναι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές στην Ιεράπετρα που απέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια τα σχέδιά τους. Αυτοί θα δώσουν και πάλι την απάντηση που πρέπει.

Δεδομένου ότι σεβόμαστε και θαυμάζουμε τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Είστε ενήμερος της κατάστασης που επικρατεί στο νησί;

Για ποιον λόγο επιτρέπεται να συμβαίνουν μειώσεις γιατρών  που οδηγούν στην γενικότερη απαξίωση του Νοσοκομείου;

Ποιες ενέργειες θα γίνουν για την αποτροπή των παραπάνω;

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα