εικόνα αρχείου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Μιλώντας στο Creta24, o πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, με αφορμή το νέο θανατηφόρο τροχαίο, ανέφερε πως αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο νησί, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εξαιρετικά μεγάλο. 

«Το καλοκαίρι το φοβόμαστε στο νησί μας, ο Αύγουστος παραδοσιακά είναι ο μήνας που δίνει τα περισσότερα τροχαία και αυτό είναι που μας προβληματίζει, τι θα γίνει τον υπόλοιπο μήνα» τονίζει ο κ. Λιονάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν καλά – καλά μπει ο μήνας έχουμε ένα θανατηφόρο τροχαίο στους δρόμους της Κρήτης αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 30χρονου στην Αμμουδάρα, μια «ανάσα» από το σημείο που πριν από λίγες ημέρες είχε χάσει τη ζωή του ο 26χρονος Γιάννης. «Τα προβλήματα είναι μεγάλα, με το που τελείωσε το lockdown και άνοιξε η κυκλοφορία, ξεκίνησαν τα δυσάρεστα αποτελέσματα. Πέρσι όλο το χρόνο είχαμε 29 νεκρούς και 1 που φάνηκε στη συνέχεια ότι πρόκειται για ασθένεια. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 27 νεκρούς και βρισκόμαστε στις αρχές του Αυγούστου». 

Ο κ. Λιονάκης επεσήμανε πως η κατάσταση εξελίσσεται άσχημα καθώς φαίνεται πως υπάρχει μια ακολουθία παλιότερων χρόνων που είχαμε 60 νεκρούς στην άσφαλτο της Κρήτης. «Μακάρι να μη φτάσουμε εκεί, αλλά με αυτά που συμβαίνουν με την πυκνότητα κυκλοφορίας στους δρόμους, με την απρόσεκτη οδήγηση, είδαμε σε άλλους νομούς ότι δεν έχουμε χρήση κράνους, στο βαθμό που πρέπει. Πρέπει να είναι δεμένο, να το φοράνε όλοι ανεξαρτήτου μετακίνησης. Βέβαια αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι αρχίσαμε για μια χρονιά πάλι, να έχουμε θανάτους τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι το πρωί. Δεν μπορεί κάποιος να φεύγει από ένα μπαρ τα ξημερώματα και να είναι νηφάλιος, μόνο η κούραση από το ξενύχτι φτάνει. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και το οινόπνευμα το πρόβλημα είναι μεγάλο». 

Κλείνοντας, ο κ. Λιονάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος τόσο για τον Αύγουστο, που όπως προανέφερε, είναι ο μήνας που δίνει τα περισσότερα τροχαία αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι το υπόλοιπο καλοκαίρι. «Με προβληματίζει η αίσθηση του Κρητικού που ίσως είναι ο μόνος πολίτης στον πλανήτη που πιστεύει ότι όταν πιεί οδηγεί καλύτερα».