Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης για γηροκομείο στα Χανιά: «Όποιος δεν σέβεται το νόμο βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτόν»

Για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, που συγκλόνισε όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο, μίλησε μεταξύ άλλων στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία για το γηροκομείο στα Χανιά, που αφορά την δικαστική οδό και ελέγχονται όσοι εμπλέκονται. «Φάνηκε ότι οι κοινωνικές έρευνες δεν ανταποκρινόντουσαν σε αυτό που γίναμε όλοι γνώστες αλλά γι’ αυτό θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, μέλημα της κυβέρνησης είναι οι συμπολίτες που μένουν στο γηροκομείο να είναι υγιείς ενώ το συγκεκριμένο θέμα παρακολουθήθηκε στενά από τους αρμόδιους. «Συνεχίζονται και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων εκεί» τόνισε ο κ. Σταμάτης με τον ίδιο, να επαναλαμβάνει πως για τις περιπτώσεις που υπάρχουν κατηγορητήρια, θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

«Αυτό δείχνει ότι όποιος δεν σέβεται το νόμο και δεν τηρεί τις διαδικασίες θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το νόμο, γιατί κύριο μέλημα πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» επεσήμανε.

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λόγω του κορωνοϊού έπρεπε να σταματήσουν τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία, όπου εκεί ίσως «είχαμε διάφορα περιστατικά που μπορούσαν διάφοροι να εκμεταλλευτούν κάποιους ανθρώπους».

Ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεσήμανε κλείνοντας, πως οι συμπολίτες μας «που θέλουν οι γονείς τους να πάνε σε ένα γηροκομείο επειδή αυτό το αποφασίσουν ή καμία είναι αναγκαίο, η πολιτεία θα είναι εδώ να ενημερώνει και να τους ελέγχει, γιατί πρέπει και οι ίδιοι να φέρονται αντίστοιχα προς τους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί πέρα».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα