Τα προβλήματα που έχουν προκύψει, εξαιτίας των κυβερνητικών «εκπλήξεων», αναφορικά με τη διάθεση των self tests, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό  Σταθμό CRETA, ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού  Συλλόγου Ρεθύμνου, Ανδρέας Αντωνίου.

«Την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι μπορούμε να παραδίδουμε δύο self tests σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτή τη βδομάδα, η πλατφόρμα «κλείδωσε», με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η διανομή μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και όχι σε εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να προστεθούν στην πλατφόρμα 4.500.000 ΑΜΚΑ, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τους υπαλλήλους, ωστόσο, η εξυπηρέτηση όλων από τα φαρμακεία, «δεν είναι εφικτή».

«Αυτή τη στιγμή, στα καταστήματα εστίασης, από τα δύο self tests, μόνο το ένα μπορεί να δοθεί δωρεάν. Το άλλο υποχρεούται να το πληρώσει ο εργοδότης. Σκεφτείτε όμως ότι με το να «κλειδώσει» η πλατφόρμα, αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκαναν μόνο ένα self test, το οποίο είχαν προμηθευτεί από την Μεγάλη Εβδομάδα, αφού ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν πάρει δύο», σχολίασε ο κ. Αντωνίου, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και απαιτείται μια πανελλήνια καμπάνια.

Μάλιστα, ο γ.γ. του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, δήλωσε ότι σταδιακά έχει αρχίσει να υπάρχει θέμα έλλειψης στα δωρεάν self tests. 

«Σήμερα τα περισσότερα φαρμακεία του Ρεθύμνου «ξέμειναν». Δεν έχουμε να δώσουμε άλλα δωρεάν self test, ούτε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Αναμένουμε ξανά από Δευτέρα. Μέχρι τότε, αν κάποιος χρειάζεται θα πρέπει να το αγοράσει. Η λιανική τιμή του, κυμαίνεται περί τα 5 ευρώ», διευκρίνισε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον κόσμο, με αποτέλεσμα να «εξαντλούνται σωματικά και ψυχικά», αφού δε λείπουν και τα παράπονα των πελατών που έμειναν «εκτός» της πλατφόρμας.