Αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν η τουριστική σαιζόν με το τέλος της να φαίνεται γύρω στις 15 Νοεμβρίου. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ Φραγκάκης τόνισε πως είναι σαφές πως η χρονιά θα είναι δύσκολη αλλά και σύντομη και θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες. Την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, στις χώρες του εξωτερικού, αλλά και στο πως θα ανταποκριθούν στην πίεση οι ξένοι μικροί και μεγάλοι τουρ οπερέϊτορ.

«Όλα δείχνουν πως θα έχουμε μία σαιζόν που θα μπορέσει να ξεκινήσει αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσει ίσως και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου με βάση και τη ζήτηση που σήμερα υπάρχει.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Φραγκάκης.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον τομέα του τουρισμού ο γ.γ του ΕΟΤ επεσήμανε πως είναι σε εξέλιξη μία συζήτηση για συγκεκριμένα πρωτόκολλα τόσο στις μεταφορές και ειδικότερα στις αερομεταφορές αλλά και στη διαμονή, εκτιμώντας πως στα μέσα Μαΐου θα έχουν υπάρξει αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η χώρα μας πρόσθεσε εν μέσω πανδημίας προώθησε την καμπάνια GREECE FROM HOME για την οποία έγιναν πολύ καλά σχόλια, ενώ όπως είπε οι κρατήσεις που υπήρξαν Ιανουάριο και αρχές Φεβρουαρίου έδειχναν πως η φετινή χρονιά θα ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη χώρα μας. Αναφερόμενος δε για τον εσωτερικό τουρισμό υποστήριξε πως ήδη το υπουργείο Τουρισμού εξετάζει τους τρόπους που θα δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.