Γ.Γ. ΕΟΤ στο CRETA: Αυτό που θα συμβεί στον τουρισμό της Κρήτης δε θα το έχουμε ξαναδεί

Πρέπει να διαβάσετε

“Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου θα αλλάξουν τελείως το παιχνίδι στον τουρισμό της Κρήτης” δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εξηγώντας τη σημασία του συνδυασμού των ιδιωτικών επενδύσεων με τις δημόσιες υποδομές.


“Αν την επόμενη πενταετία έχουμε ΒΟΑΚ κι αεροδρόμιο, αυτό που θα συμβεί στον τουρισμό της Κρήτης θα είναι κάτι το οποίο δε θα έχουμε ξαναδεί. Οι υποδομές παίζουν τεράστιο ρόλο. Το αεροδρόμιο θα είναι πλέον κόμβος, για επιβάτες από όλο τον κόσμο και θα ωφελήσει όχι μόνο το νησί, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Ο δε ΒΟΑΚ, αντιλαμβανόμαστε ότι θα συνδέσει σε πολύ λίγο χρόνο τη μια άκρη της Κρήτης με την άλλη.”

Αναφορικά με τον απολογισμό του 2023, ο κ. Φραγκάκης χαρακτήρισε την τελευταία σαιζόν ως τη νέα χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, με τις αφίξεις να έχουν αυξηθεί κατά 18% σε σχέση με το 2019 και τις εισπράξεις κατά 15% μεσοσταθμικά.

Για τα 2024 τα μηνύματα είναι θετικά. “Η ζήτηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα αυξάνονται. Όλα δείχνουν επίσης ότι θα ξεκινήσουμε ξανά νωρίς την τουριστική περίοδο του 2024, γύρω στον Μάρτιο” ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, ενώ παράλληλα σχολίασε το κενό που αναμένεται να δημιουργηθεί από την αγορά του Ισραήλ. “Όταν έκλεισε η ρωσική αγορά υπήρχε ο φόβος του κενού που θα δημιουργείτο στην ελληνική τουριστική αγορά. Το κενό αυτό τελικά καλύφθηκε από άλλες αγορές και κυρίως από την αμερικανική. Άρα και το 2024 θεωρώ ότι όποιο κενό δημιουργηθεί, θα καλυφθεί από άλλες αγορές.”

Τα τελευταία τρία χρόνια το Υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει προσπάθεια ευρύτερου ανοίγματος στις αγορές κυρίως των Η.Π.Α., του Καναδά και των Αραβικών χωρών, αλλά και στις αγορές της Ινδίας, της Κίνας, της Λατινικής Αμερικής και την Αυστραλίας.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα