Γ.Γ ΕΟΤ από τα Χανιά: Αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν – Ξεπερνάει το 85% η πληρότητα στο «Δασκαλογιάννης»

Στα Χανιά βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, έχοντας στο επίκεντρο των επαφών του την κρουαζιέρα και τις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης».

Νωρίς το πρωί, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Διοίκηση, τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρόμιο αλλά και το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

«Το αεροδρόμιο φέτος είναι πιο έτοιμο από ποτέ να δεχθεί κόσμο και κόσμο που έχει ξεκινήσει ήδη να έρχεται από τέλη Μαρτίου. Η σεζόν φέτος έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από πέρσι και ίσως πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, με τη δουλειά που έχει γίνει, υπάρχει μια μεγάλη ένταση κρατήσεων και μια μεγάλη ένταση γενικότερα για ταξίδια σε όλη τη χώρα. Είμαστε ανάμεσα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς ως χώρα σε όλη την Ευρώπη και είμαστε πρώτοι στις προτιμήσεις που έχουν μεγάλοι ευρωπαϊκοί tour operators» σημείωσε ο κ. Φραγκάκης.

Πρόσθεσε δε, πως φέτος μετά την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει για την προσέλκυση των εταιριών θα έχουμε μια καλύτερη σεζόν σε σχέση με πέρσι και ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο των Χανίων. «5 διαφορετικές εταιρίες έχουν ήδη προσθέσει 10 έξτρα δρομολόγια σε σχέση με πέρσι, 4 σκανδιναβικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται μετά από 1,5 χρόνο παύσης πτήσεων προς τα Χανιά και έχουμε μια νέα εταιρία που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια». 

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει όλες τις αγορές του τουρισμού. «Σκοπός είναι να δούμε σε τι βαθμό τις επηρεάζει, η ρωσική αγορά φέτος θα υποφέρει πολύ, δεν γνωρίζουμε αν θα ανακάμψει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης οι αγορές των γύρω περιοχών ενδεχομένως να μην ανακάμψουν φέτος λόγω του οικονομικού προβλήματος που δημιουργεί ο πόλεμος».

Κλείνοντας, εξήγησε πως τις πρώτες δύο εβδομάδες του πολέμου υπήρχε μια ανάσχεση αλλά έχει επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα του. «Η πληρότητα των πτήσεων στο “Δασκαλογιάννης” ξεπερνάει το 80-85%. Αν κάτι μας φοβίζει όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία είναι ότι ο επισκέπτης φέτος ίσως να η καταναλώσει τόσα πολλά χρήματα».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα