Σάλος με τον υπάλληλο της Εξωτερικής Φρουράς της Φυλακής Νέας Αλικαρνασσού ο οποίος φέρεται να “πέρασε” στο κατάστημα δέμα που περιείχε ναρκωτικά και αλκοόλ τον περασμένο Ιανουάριο.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης καταδικάζει το γεγονός, υπενθυμίζει ότι οι πράξεις ενός ατόμου δεν μπορούν και δεν πρέπει να στιγματίσουν μια ολόκληρη Υπηρεσία και στηρίζει το έργο των δικαστικών και πειθαρχικών αρχών.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
“Με αφορμή τη σοβαρή ποινικά ελεγχόμενη πράξη στην οποία φέρεται να εμπλέκεται εξωτερικός φρουρός του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αλικαρνασσού, θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια τα εξής: Καταδικάζουμε απόλυτα οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει το νόμο και τις αξίες της υπηρεσίας μας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τον θεσμό που με ευθύνη υπηρετούμε.
Η φρουρά της Αλικαρνασσού, όπως και συνολικά η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης, συνεχίζει καθημερινά να επιτελεί το καθήκον της με επαγγελματισμό, αίσθημα ευθύνης και αξιοπρέπεια, κάτω από δύσκολες και συχνά απαιτητικές συνθήκες. Οι πράξεις ενός ατόμου δεν μπορούν και δεν πρέπει να στιγματίσουν μια ολόκληρη Υπηρεσία που έχει αποδείξει την αξία και το ήθος της. Θυμίζουμε πως είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Το γεγονός αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο και τη στάση των ανθρώπων που στελεχώνουν αυτόν τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας..
Μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να αποτελέσει απλώς θέμα επικοινωνίας, αλλά αφορμή για την ενίσχυση και την προστασία της Υπηρεσίας μας από την ίδια την Πολιτεία. Χρειαζόμαστε στήριξη, επαρκή έλεγχο και μηχανισμούς που θα μας βοηθούν να προλαμβάνουμε τέτοιες εξαιρέσεις.
Με απόλυτη διαφάνεια και ψυχραιμία, δηλώνουμε τη στήριξή μας στο έργο των δικαστικών και πειθαρχικών αρχών, και ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία να συνεχίσουμε να επιτελούμε την αποστολή μας με υπευθυνότητα και τιμή”.