Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Fuel Pass 2: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Πρέπει να διαβάσετε

Εως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass 2 για το επίδομα καυσίμων που κυμαίνεται από 45 έως 100 ευρώ.

Το συνολικό κόστος του μέτρου που αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ λόγω διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων, οι οποίοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου.

Το Fuel Pass 2 φέρνει αυξημένες επιδοτήσεις έως και 100 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα, η οποία αξιοποιείται μόνο στα βενζινάδικα και προσφέρει πρόσθετη ενίσχυση 15 ευρώ σε σχέση με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό. Η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

Τα συνολικά ποσά της επιδότησης διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:

  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα.
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό. Ειδικά για το ντίζελ ισχύει και η επιδότηση στην αντλία με αποτέλεσμα μείωση της τιμής του καυσίμου κατά 12 λεπτά το λίτρο (με ΦΠΑ 15 λεπτά).
Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα