Φρέντι Μπελέρης: Η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε ένα μήνυμα προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση για τη σύσταση του, στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να ορκιστεί, καθώς παραμένει φυλακισμένος.

Ακόμη, ο Μπελέρης κάνει ξανά λόγο για «συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντι Ράμα», τονίζει πως «την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία» και προσθέτει πως «η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί και την ημέρα που θα ελευθερωθώ και θα αναλάβω τα καθήκοντα που μου αναθέσατε θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας».

Ο χαιρετισμός του Φρέντι Μπελέρη

«Πολίτες της Χιμάρας,

Σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Χιμάρας, παρότι αιτήθηκα ολιγόωρη άδεια για να παρευρεθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναθέσατε με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Μαΐου 2023, μου την αρνήθηκαν.

Μετά την συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντι Ράμα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, την παράνομη σύλληψή μου δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, την προφυλάκισή μου επί 45 ημέρες, σήμερα παρεμπόδισαν την ανάληψη των καθηκόντων μου αλλοιώνοντας προς ώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών.

Παρά ταύτα πιστεύω ακόμα στην δύναμη της αλήθειας. Πιστεύω ακόμα στην δύναμη του καλού, της αρετής. Η πρωτοφανής επίθεση που έχω δεχθεί αλλά και οι 45 ημέρες άδικης προφυλάκισής μου δεν αλλάζουν την βαθιά μου πίστη στην δημοκρατία, στα δικαιώματα, στους θεσμούς και πρωτίστως στους ανθρώπους.

«Κέρδισε η Χειμάρρα»

Πιστεύω, και σας καλώ και εσάς να πιστέψετε ότι αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση. Ελπίζω ότι σύντομα όλοι θα σκεφθούν ελεύθερα και θα πράξουν με αρετή. Γι’ αυτό σας ζητώ να δείξετε υπομονή, πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, σε ό,τι υπερασπιστήκατε με την ψήφο σας. Γιατί την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία.

Κέρδισε η Χειμάρρα. Και ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά αλλά και συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Όμως σας υπόσχομαι ότι για εμένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων, σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Προσωπικά παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αντέχω, ως ένας πολίτης που έμαθε να υπερασπίζεται τις ιδέες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και εμπράκτως να προστατεύει και να φροντίζει κάθε συνάνθρωπο που υποφέρει ή απειλείται.

«Η διεθνής κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας»

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα η διεθνής κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί πέρα όλων των άλλων σήμερα παρεμποδίστηκε εκλεγμένος Δήμαρχος σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, ένας πολίτης, ένας μειονοτικός πολίτης, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Γιατί σήμερα δηλαδή επιβεβαιώθηκε ο στόχος των εχθρών του λαού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Και από τούτη τη γωνιά της Ευρώπης, απευθύνομαι στην δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Αλβανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όλων των Εθνών που υπηρετούν την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Απευθύνομαι σε όλα τα οριζόμενα μέλη όλων των διεθνών οργανισμών που κατά αρμοδιότητα υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δικαιοσύνη, το νόμο, και το κράτος δικαίου ζητώντας να υπερασπιστούν όχι τον Φρέντη Μπελέρη, όχι την ελληνική μειονότητα στο Δήμο Χειμάρρας, όχι την πλειοψηφία των πολιτών που με εξέλεξαν, όχι την δημοκρατία στην Αλβανία ή την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ΑΛΛΑ, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να υπερασπιστούν ό,τι εκπροσωπούν, να υπερασπιστούν την ιστορία τους και πρωτίστως το μέλλον τους.

«Την ημέρα που θα ελευθερωθώ θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας »

Γιατί εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου αφεθούν στην μοίρα τους σε τούτη τη γωνιά τότε θα ηττηθεί η ίδια η δημοκρατία τότε θα έχουν ηττηθεί οι ίδιοι και η ηθική που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται.

Άλλωστε η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια. Και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο Πρόεδρος της Ενωμένης Ευρώπης και οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών, και ο Δήμαρχος Χειμάρρας, ή ο Δήμαρχος κάθε γωνιάς του δυτικού κόσμου την ίδια δημοκρατία, τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα, το ίδιο κράτος δικαίου υπερασπίζονται.

Γι’ αυτό τους ζητώ να ενσκήψουν στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας Αλβανίας για να ασκήσουν το καθήκον τους υπερασπίζοντας το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν εδώ, όπως και σε κάθε γωνιά του πλανήτη χαθεί η μάχη τότε αύριο μπορεί να χαθεί και ο πόλεμος.

Όμως η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί και την ημέρα που θα ελευθερωθώ και θα αναλάβω τα καθήκοντα που μου αναθέσατε θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας αντίθετα με την σημερινή που είναι ντροπιαστική για όσους ευθύνονται και αποκαρδιωτική για εμάς τους υπόλοιπους».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα