«Φρένο» στην ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να βάλει το νέο «στέλεχος Όμικρον»

Άμεσες επιπτώσεις στον τομέα των χρηματιστηρίων είχε η εμφάνιση του νέου «στελέχους Όμικρον», το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κώστας Μελάς, η εμφάνιση του νέου στελέχους, αύξησε την αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας και αναμένεται να βάλει «φρένο» στην ανάκαμψη. «Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι θα μειωθούν οι μετακινήσεις και οι μεταφορές άρα θα μειωθεί και η προγραμματισμένη μεγέθυνση της οικονομίας. Ήδη έχουν παρθεί ορισμένα μέτρα άλλωστε, κυρίως σε αεροπορικές μετακινήσεις».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο κ. Μελάς υποστήριξε ότι «μια κατάσταση αβεβαιότητας, λόγω κρουσμάτων και μεταλλάξεων ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια μικρή μείωση του ποσοστού της μεγέθυνσης της οικονομίας, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι μακριά από τις προβλέψεις αύξησης έως και 7% που εξέδωσε το Οικονομικό Επιτελείο».

Κλείνοντας, όπως εξήγησε, αυτό που θα παρουσιάσει πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός. «Θα δημιουργήσει φρένο στη μεγέθυνση της οικονομίας, ακριβώς επειδή θα βάλει φρένο στην κατανάλωση».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα