Φράγμα Αποσελέμη: Κάτω από τη μέση η στάθμη του νερού – «Επιστρέφουν» οι γεωτρήσεις ( ; )

Πρέπει να διαβάσετε

Κάτω από τη μέση έχει πέσει η στάθμη του νερού στο φράγμα Αποσελέμη λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων, που έχουν σημειωθεί έως και σήμερα. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης ανέφερε πως μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν στο φράγμα 12 εκ. κυβικά νερού, κάτι λιγότερο από το μισό αφού η χωρητικότητα του είναι 25 εκ. κυβικά!

«Δυστυχώς, δεν βλέπουμε βροχές, αυτό μας ανησυχεί. Οι τρεις δήμοι της Κρήτης, Ηράκλειο, Χερσόνησος και Άγιος Νικόλαος παίρνουν 12 εκ. κυβικά ετησίως από το φράγμα του Αποσελέμη, το νερό δεν φτάνει και αν μέχρι τον Φλεβάρη δεν υπάρξουν οι ανάλογες βροχοπτώσεις για να έχουμε υψηλή στάθμη έχουμε συζητήσει με τον ΟΑΚ, να κάνουμε μια συνάντηση ώστε να περιορίσουμε αναγκαστικά όλοι μας το νερό που παίρνουμε από το φράγμα και να επαναφέρουμε τις γεωτρήσεις» σημείωσε ο κ. Βουρεξάκης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βουρεξάκης τόνισε πως η ΔΕΥΑΗ είναι έτοιμη, με τις γεωτρήσεις να βρίσκονται… stand by, σε περίπτωση που το νερό δεν φτάνει, να ενεργοποιηθούν. «Δεν έχει την ίδια ποιότητα το νερό, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουμε να έχουμε νερό για την επόμενη σεζόν και δεν θα έχουμε προβλήματα λειψυδρίας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν υπάρξει μια δεύτερη «κακή σεζόν» όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, το θέμα θα είναι ακόμη πιο σοβαρό. «Γιατί, τότε, δεν θα μπορούμε να πάρουμε ούτε σταγόνα από τον Αποσελέμη. Γιατί θα πρέπει να έχει 2 – 3 κυβικά στάθμη, δεν μπορεί να έχει λιγότερο. Οπότε θα αρκεστούμε στις γεωτρήσεις που έχουμε».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα