Φραγκίσκος Παρασύρης: Οι πυροσβέστες του Ν. Ηρακλείου αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας

Μερικές εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαρχιπυροσβέστης Βασίλης Ανδρεαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υπαρχιπυροσβέστης Παπαδομανωλάκης Γιώργος, ο Αντιπρόεδρος Βασιλάκης Πολύκαρπος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Διαλεκτάκης Ιωάννης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Μακρίδης Δημήτρης.

Απευθυνόμενος, στους εκπροσώπους των Πυροσβεστών του Ν. Ηρακλείου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. «Έχοντας υπόψη τις θανάσιμες επιπτώσεις που μπορεί ο αγώνας με τη φωτιά να επιφέρει, θα ήθελα να εξάρω το αλτρουιστικό, ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το κάθε μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Γνωρίζοντας, επίσης, τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση και των φυσικών καταστροφών, όπως ο πρόσφατος σεισμός στο Αρκαλοχώρι, ή πλημμύρες των τελευταίων μηνών, είμαι βέβαιος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί καθοριστικό πυλώνα για την πολιτική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου, έγινε αναλυτική παρουσίαση των ζητημάτων που απασχολούν τους πυροσβέστες του Ηρακλείου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου με ικανό αριθμό νέων οχημάτων από το στόλο που παραλαμβάνει μέσω δωρεών ή προμηθειών το ΠΣ ή αντικατάσταση ικανού αριθμού παλαιών. Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών έδωσαν έμφαση στην υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο Ν. Ηρακλείου, μια συνθήκη που σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα και στα μέσα αυτοπροστασίας, δυσχεραίνει το έργο τους, είτε σε δασικές ή αγροτικές περιοχές είτε και μέσα στον αστικό ιστό. Στην ενημερωτική συνάντηση παρουσιάστηκαν και τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα των στελεχών του πυροσβεστικού σώματος, με κυρίαρχο το θέμα της ένταξης του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα