Έγκαιρα ο δήμος Μινώα πήρε αποφάσεις για το πανηγύρι που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βόνη με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνας δήλωσε ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA. Αναφερόμενος δε στην ΚΥΑ που εκδόθηκε για την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τις 31 Ιουλίου ο κ Φραγκάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις για να προλάβει και ο δήμος να πάρει τις όποιες αποφάσεις πρέπει να πάρει.

«Εμείς πήραμε έγκαιρα απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, ήρθαμε σε επαφή με την εκκλησία, ορίσαμε συγκεκριμένο τρόπο εισόδου και εξόδου στο ναό για τους πιστούς ενώ σε συνεργασία με τον Ιερό ναό και τη Μητρόπολη ορίσαμε να είναι ανοιχτός ο ναός δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά την εορτή της Αγίας Μαρίνας. Πλέον με το δεδομένο της απόφασης που είχαμε λάβει στο δημοτικό συμβούλιο είπαμε να μην υπάρξουν μικροπωλητές άρα ο δρόμος που οδηγεί στο ναό θα έχει περισσότερη άνεση για τους πιστούς. Αν όμως η απόφαση που εκδόθηκε δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν μικροπωλητές θα δούμε αν χρειαστεί να πάρουμε νέα απόφαση στο δημοτικό μας συμβούλιο. Εμείς κάναμε τον προγραμματισμό μας έγκαιρα με βάση τις υποδείξεις και τις δηλώσεις πως οι δήμοι θα πάρουν την ευθύνη για τα πανηγύρια.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μανόλης Φραγκάκης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μινώα κάθε χρόνο η περιοχή κατακλυζεται από χιλιάδες πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν στο ναό της Αγίας Μαρίνας ενώ ο τζίρος των μικροπωλητών είναι τέτοιος που τους επιτρέπει να ζουν για αρκετό διάστημα.