Φραγκάκης από Χανιά: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την κρουαζιέρα – «Επί τάπητος» η δημιουργία μαρίνας

Στο Λιμενικό Ταμείο του νομού Χανίων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φραγκάκης έκανε λόγο για μια ουσιαστική συζήτηση τόσο με τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού ενώ τέθηκαν επί τάπητος, τρία σημαντικά θέματα που αφορούν τον νομό Χανίων. 

«Το πρώτο είναι η κρουαζιέρα, η οποία δείχνει δυναμικά σημάδια σε ολόκληρη τη χώρα φέτος, μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. Ειδικά φέτος, στο λιμάνι της Σούδας περιμένουμε 80% αύξηση των εισερχόμενων πλοίων και 60-70% αύξηση των επιβατών λόγω των περιορισμών που εφαρμόζουν οι εταιρίες στις πληρότητες όπως και το υπόλοιπο τουριστικό κομμάτι. Θα έχουμε μια καλή σεζόν, καλή χρονιά και στο κομμάτι των αφίξεων της κρουαζιέρας» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λιμενικό Ταμείο, έργα που γίνονται σε όλα τα λιμάνια σχεδόν του νομού αλλά και κάποιες μελέτες που έχουν μπει σε διαδικασία ολοκλήρωσης. «Μία από τις σημαντικότερες μελέτες που είναι στη διαδικασία ανάθεσης εξ όσων ενημερώθηκα είναι αυτή που αφορά τη Σούδα, το κομμάτι της Μαρίνας. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά μιλάμε για ένα χώρο που είναι εξαιρετικά σημαντικός και απόλυτα απαραίτητος. Συζητήσαμε επίσης, την πιθανότητα και συμφωνήσαμε όλοι στην ανάγκη, να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνει άλλη μια μικρή μαρίνα μικρών σκαφών στον Ενετικό Λιμένα Χανίων αλλά θέλει περαιτέρω μελέτη και συζήτηση από όλους».

Τρίτο και τελευταίο θέμα, ήταν η διάβρωση των ακτών καθώς όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Κρήτη και σε μεγάλο βαθμό τον νομό Χανίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης σχολίασε πως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας αλλά και τις προοπτικές για το 2022, όπως και μια πιθανή ανάπτυξη μαρίνας στο νομό.

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης εξέφρασε την χαρά του, για τα θέματα που συζητήθηκαν λέγοντας πως περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τις αλλαγές. «Ευελπιστούμε να έρθουμε γρήγορα όμως παρατηρήσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι το γραφειοκρατικό όσον αφορά τις περιβαλλοντολογικές μελέτες. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε ώστε να φέρουμε αιτήματα που θα βοηθήσουν τις διαδικασίες να μην είναι τόσο χρονοβόρες».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα