Νέες αυξήσεις-«φωτιά» σε πάρα πολλά προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα καύσιμα καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα δημιουργούνται πρόσθετα «βάρη» σε όλους τους καταναλωτές δημιουργώντας παράλληλα και έλλειμμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Και στο Ηράκλειο το τελευταίο διάστημα έχουμε καθημερινές αυξήσεις στα καύσιμα με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να διαμορφώνεται σήμερα στα 1,71 – 1,72 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,41 – 1,42 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια του νομού οι καταναλωτές ενδεχομένως να δουν ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Αυτό μας λυπεί και εμάς διότι ο κόσμος διαμαρτύρεται. Βλέπει την τιμή καθημερινά να αυξάνεται και νιώθει ότι πιέζεται και οικονομικά και με το θέμα του καυσίμου», δήλωσε στο Creta24 o Πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

Ο κ. Σαμόλης τόνισε πως η μόνη λύση για να μειωθεί η τιμή των καυσίμων είναι η μείωση του ειδικού φόρου κάτι που οι πρατηριούχοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση. «Είναι ένα πάγιο έτοιμα και της πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και των ενώσεων της Κρήτης να μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», ανέφερε.

Ακριβό και το πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθούν αφού στο Ηράκλειο αναμένεται αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Ίσως θα υπερβεί και το 1,05 – 1,10, ενώ ευελπιστώ να μην επιβεβαιωθούν όσα διάβασα σήμερα σε κάποια άρθρα, ότι ίσως φτάσει και το 1,20 στη νησιωτική Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος.

«Από τις αυξήσεις πλήττονται και οι δικές μας επιχειρήσεις γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει, ενώ και εμείς προσπαθούμε να πιέζουμε τις τιμές, μειώνοντας το δικό μας κέρδος. Οι πρατηριούχοι δεν διαμορφώνουν τις τιμές», σημείωσε ο κ. Σαμόλης.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο οι καλοκαιρινοί μήνες έδωσαν μια μικρή «ανάσα» και στους πρατηριούχους, αφού η τουριστική κίνηση αύξησε την κίνηση και στα πρατήρια υγρών καυσίμων. «Ευτυχώς την τουριστική περίοδο τα πρατήρια δούλεψαν. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πήγαμε καλύτερα απ’ ότι πιστεύαμε», ανέφερε