Φονική κατολίσθηση στην Κρήτη: Είχε σταλεί έγγραφο στην Περιφέρεια από το 2017 για τους βράχους

Πρέπει να διαβάσετε

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε το 2017 (!) για τους βράχους στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας, όπου σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή η φονική κατολίσθηση, με έγγραφο του προς την Περιφέρεια Κρήτης, ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί, αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο κ. Πανταζής, ανέφερε πως το φαινόμενο, είναι γνωστά πολλά χρόνια στην περιοχή και «δεν χρειαζόταν η δική μου προειδοποίηση». «Το γνωρίζουν οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγώ απλά έκανα κατά την περίοδο αυτή, μια αυτοψία ο ίδιος, προκειμένου να εντοπίσω – όπως και έγινε – τυχόν επικίνδυνες περιπτώσεις. Αμέσως μετά, απέστειλα ένα έγγραφο ως όφειλα, αφού δεν είχα καμία αρμοδιότητα».

Ο κ. Πανταζής εξήγησε πως εκείνο το διάστημα, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με την τότε Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, όπου την ενημέρωσε σχετικά με το θέμα και την αυτοψία που ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει. «Είχε αποστείλει ένα συνεργείο, τα είδαμε μαζί τα περισσότερα σημεία που ήταν επικίνδυνα, όμως το θέμα έμεινε εκεί. Έπρεπε κατά την άποψη μου, να δοθεί συνέχεια, όμως μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είναι γνωστό το θέμα. Η Περιφέρεια παλαιότερα επί κ. Αναστασάκη, είχε κάνει παρεμβάσεις σε ένα βράχο απέναντι τότε, αλλά στην ίδια περιοχή. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά τη θητεία μου, ειδοποιήθηκα νυχτερινές ώρες για απομάκρυνση μεγάλων βράχων και μάλιστα όχι κατά την εξέλιξη καιρικών φαινομένων».

Κλείνοντας, ο κ. Πανταζής ανέφερε πως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις και στην ενδοχώρα όπου σημειώθηκαν πτώσεις βράχων, κατά το παρελθόν. «Είναι σημαντικό να τονιστεί το θέμα. Περιμένουμε να δούμε κάποιες ενέργειες, δεδομένου της αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Αφού τότε είχαν σταματήσει στη μέση. Να ξεκινήσει μια νέα αποτύπωση σε όλη την περιοχή, ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο, που είχα επισημάνει τα επικίνδυνα σημεία».

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα