Φονική κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Πρέπει να διαβάσετε

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένας πολύ μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά του βουνού και έπεσε πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Παπαδάκης, ανέφερε πως το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο της Περιφέρειας μετέβη στο σημείο ενώ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ο δρόμος έκλεισε και η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη.

«Στείλαμε αίτημα σήμερα το πρωί ως Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια, για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού συνεργασίας με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών ώστε να έρθουν γεωλόγοι, να ελέγξουν την περιοχή και να δούμε αν τίθεται ζήτημα για νέα κατολίσθηση» τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε πως εστάλη ακόμη ένα αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την κατολίσθηση, από την οποία η 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, επεσήμανε πως μέχρι και χθες, κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό στην συγκεκριμένη περιοχή. «Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μας, ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει βράχος, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε».

Ωστόσο, σημείωσε πως μπορεί το συγκεκριμένο σημείο να μην έχει απασχολήσει ποτέ τις αρμόδιες αρχές, όμως υπάρχουν σημεία στα οποία πρόσφατα έγιναν και παρεμβάσεις προκειμένου, να απομακρυνθούν επικίνδυνα βράχια. 

«Είμαι συνεχώς στους δρόμους, επισκέπτομαι τις κοινότητες, γνωρίζω σε ποια σημεία, μπορεί να υπάρχει επικινδυνότητα» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης ενώ τέλος σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα