Φον ντερ Λάιεν: Έτοιμη η ΕΕ για συνεργασία με Βρετανία για ουκρανικό και κλιματική αλλαγή

Πρέπει να διαβάσετε

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε γνωστό ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ και ότι οι Βρυξέλλες αδημονούν να συνεργαστούν με το Λονδίνο για θέματα όπως η ένοπλη σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή.

«Η ΕΕ εργάζεται για να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις δυνάμει του Πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που θα προσφέρουν σταθερότητα και προβλεψιμότητα», πρόσθεσε ακόμη η κυρία φον ντερ Λάιεν μέσω Twitter.

Ο κ. Σούνακ διαβεβαίωσε από την πλευρά του τη γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν ότι η πρόθεσή του είναι να εξευρεθεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» για τα τρέχοντα προβλήματα γύρω από το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφεραν οι υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν για τη συνδιάλεξη.

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ανυπομονούν να συναντηθούν διά ζώσης σύντομα», προστίθεται στο δελτίο Τύπου, χωρίς να δίνεται καμία λεπτομέρεια για το πότε ή το πού θα γίνει η συνάντησή τους.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα