Φιλιππίνες: Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες

Φονικές πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων (25/12), ενώ αγνοούνται επιπλέον 19 και σχεδόν 46.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, οι Φιλιππίνες βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα σε κλοιό ισχυρών εποχικών βροχοπτώσεων στο νότιο ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους, σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής προστασίας.

Τέσσερις θάνατοι, οι τρεις από πνιγμό, ανακοινώθηκαν στις γειτονικές πόλεις Χιμένες και Τουντέλα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι, πνίγηκαν στις πόλεις Λιμπμανάν και Τιναμπάκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές πολιτικής προστασίας.

Ταυτόχρονα, μέλη του πληρώματος ενός αλιευτικού έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του σκάφους τους, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων την ημέρα των Χριστουγέννων στα ανοικτά του νησιού Λέιτε στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανέφερε η ακτοφυλακή, σύμφωνα με την οποία έξι άλλοι άνθρωποι διασώθηκαν.

Η ακτοφυλακή ανέφερε πως διέσωσε από τις πλημμύρες περισσότερες από είκοσι οικογένειες στην πόλεις Κλαρίν και Οζαμίζ.

«Το νερό ανέβηκε μέχρι το στήθος σε ορισμένες ζώνες, όμως σήμερα (Δευτέρα) σταμάτησε να βρέχει», δήλωσε τηλεφωνικά ένα μέλος της πολιτικής προστασίας, ο Ρόμπινσον Λάκρε, από την πόλη Γκινγκούγκ. Από τους 45.700 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, οι 33.000 κατοικούσαν στην Γκινγκούγκ.

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται από τις χώρες που είναι περισσότερο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως οι καταιγίδες πρόκειται να γίνονται όλο και ισχυρότερες εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα