Festos European C1 Paracycling Cup,20-21 Απριλίου

Πρέπει να διαβάσετε

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες ποδηλασίας «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP στις 20 και 21 Απριλίου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ. Οι αγώνες οργανώνονται από την  Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες  ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία με την παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI, το Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» και τη στήριξη της εταιρείας  ΜΙΝΟΑΝ LINES, της διοίκησης της Αεροπορικής μονάδας του Αεροδρομίου Τυμπακίου, το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αναπηρία νοτίου Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», τον Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές Σαμαρείτες του τομέα Μοιρών, και των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος συνολικά 68 αθλητές και αθλήτριες από Βέλγιο, Αυστρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, καθώς επίσης και οι κορυφαίοι Έλληνες άσοι των πεντάλ οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση βαθμών ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Ο αγώνας FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP βρίσκεται στο αγωνιστικό καλαντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και είναι κατηγορίας C1 (βαθμολογούμενο για το «Τόκιο 2020». Διοργανώνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε συνεργασία με την UCI.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν οι αγώνες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη, τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ και αντιπρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Πάρη Επιτροπάκη, τον Κώστα Σιάχο γ.γ. ΕΑΟΜ ΑμεΑ και τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδηλασίας ΑμεΑ, Γιώργο Βαρβεράκη. Αναλυτικά σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης:
«Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σταθερά πιστή στην προσπάθεια στηρίζουν και φέτος. Θα στηρίζουν συνέχεια και ως φυσικά πρόσωπα και με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, γιατί αξίζει τον κόπο, είναι μία διοργάνωση που αυξάνει παράλληλα τις δυνατότητες της Κρήτης για αθλητικό τουρισμό σε μία περίοδο που δεν έχουμε αφίξεις πολλές, και για τους αγώνες θα έχουμε κόσμο που θα έρθει από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό για να τους παρακολουθήσουν. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδία που προτιμούν την Κρήτη για την διεξαγωγή των αγώνων».

Γιώργος Φουντουλάκης Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες:
«Είναι μεγάλη μας χαρά που συνδιοργανώνουμε τους αγώνες με την Περιφέρεια Κρήτης την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στους αγώνες που θα γίνουν παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα, συμμετέχουν πάρα πολλές χώρες από το εξωτερικό, τη Φιλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Βέλγιο και Αυστρία. Όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε βαθμούς όπως και η Ελληνική ομάδα που στόχο έχει να πάρει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν το 2020».

Κωνσταντίνος Σιάχος γενικός γραμματέας της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαστε ακόμη μία χρονιά στη φιλόξενη Κρήτη για το «Φαιστός cup» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου. Είναι μία ευκαιρία σε δύο αγώνες, οι Έλληνες αθλητές παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα, να διεκδικήσουν και πόντους στην παγκόσμια κατάταξη που θα τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να ανέβουν στο ranking list ώστε να διεκδικήσουν μία θέση για την Παραολυμπιάδα του Τόκιο το 2020. Επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία για πολλούς ξένους αθλητές να έρθουν στην Ελλάδα να αγωνιστούν σε ένα πολύ όμορφο αγώνα και να δουν από κοντά και τις ομορφιές της Κρήτης».

Επιτροπάκης Πάρις Πρόεδρος ΤΑΛΩΣ αντιπρόεδρος ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για ακόμα μια χρονιά με τη συνδιοργάνωση του επίσημου διεθνούς ποδηλατικού αγώνα αθλητών με αναπηρία στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στις 20-21 Απριλίου 2019 με την ονομασία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ. Κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία και προωθώντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, με τον ερχομό αθλητών με αναπηρία από όλη την Ευρώπη. Τα οφέλη από μια τέτοια διοργάνωση είναι πάρα πολλά: Ο τόπος μας θα προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι αγώνας παγκόσμιου ενδιαφέροντος που εντάσσεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και την ιστοσελίδα της. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε, να προβάλουμε και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία μας, ανοίγοντας και νέους ορίζοντες στον αθλοτουρισμό, το αθλητισμό των ΑμεΑ, τη δυνατότητα τουρισμού και αναψυχής για Άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του νησιού. Η αναφορά του ιστορικού μνημείου της Φαιστού από τη μία και του κλίματος, της θάλασσας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία από την άλλη , θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο της το μεγαλείο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που ακόμα μια φορά είναι αρωγός στις προσπάθειές μας και είναι και πάλι συνδιοργανωτής σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Βαρβεράκης Γεώργιος Ομοσπονδιακός Προπονητής:
«Είμαστε στη διαδικασία διεκδίκησης θέσεων πρόκρισης για το ΤΟΚΥΟ 2020″ και οι βαθμοί που θα κερδίσουν οι αθλητές μας έχουν μεγάλη σημασία . Από πλευράς Ελληνικών συμμετοχών έχουμε ρεκόρ για ακόμα μια χρονιά , πράγμα που δείχνει ότι το άθλημα μεγαλώνει και προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.
Οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας Παπαγγελής Νίκος  (ΗΡΟΔΙΚΟΣ) και Ελ Λατίφ Κατερίνα (ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ) θα έχουν τον πρώτο αγώνα δρόμου για το 2019, μετά την επιτυχία του Παπαγγελή στην πίστα και το σκρατς με την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Σανδαλάκης Χρήστος (5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας 2019) θα συμμετάσχει με πιλότο τον Καραγιάννη Στέλιο. Τέλος η Μηλάκη Αργυρώ ( ΤΑΛΩΣ)  θα αγωνιστεί με την Καλατζή Ελένη (ΚΛΕΙΩ) στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σαν ( TANDEM TEAM) για πρώτη φορά μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου του 2017 στοχεύοντας σε ένα restart επιτυχιών».


Το πρόγραμμα
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
10:00 Ατομική χρονομέτρηση GROUP Α
H1-5 ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τ1,T2,ID ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019
11:30 Ατομική χρονομέτρηση GROUP Β
C1-5 Ανδρών – Γυναικών
Β TANDEM Ανδρών Γυναικών

Κυριακή 21 Απριλίου 2019
09:30 Δρόμος Αντοχής GROUP A
H1-5 ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τ1,T2,ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019
11:30 Δρόμος Αντοχής GROUP Β
C1-5 Ανδρών – Γυναικών
Β TANDEM Ανδρών Γυναικών
ID ΑΝΔΡΩΝ

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα