Φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη»

Πρέπει να διαβάσετε

Το φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο «Αθέατη Πόλη», προγραμματίζεται για τις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ φέτος, και όλους όσους παρευρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την περασμένη Τετάρτη.

 

Η περιοχή δράσης για το 2019 επικεντρώνεται στο τμήμα του παραλιακού μετώπου της “εντός τειχών” πόλης του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα από τον προμαχώνα του Αγ.Ανδρέα στα δυτικά, έως την πύλη Σαμπιονάρα ανατολικά, όπου έχουν εντοπιστεί αρκετά προτεινόμενα σημεία παρέμβασης. Η παρουσίαση των σημείων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  www.atheatipoli.gr (διαθέσιμη και στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y5ljg8co ).

Περιμένουμε τις προτάσεις σας μέχρι τις 5 Ιουλίου στο email info.atheatipoli@gmail.com αναφέροντας:

 

1) Το είδος της δράσης (εικαστικά, μουσική, θέατρο, αρχιτεκτονική) ή τις δράσεις που προτείνετε με ιστορική, πολεοδομική, οικολογική ή άλλη προσέγγιση

2) Το περιεχόμενο και την μορφή έκφρασης της δράσης σας

3) Πιθανά σημεία / χώρους της διαδρομής που θα ήταν ιδανικοί για τη δράση σας

4) Ανάγκες σε εξοπλισμό και υποδομές για την υλοποίηση της.

 

Όπως και τις προηγούμενες φορές, ο τρόπος έκφρασης είναι ελεύθερος. Οι δράσεις που θα συνθέσουν το πρόγραμμα μας θα είναι συνάρτηση των προτάσεων που θα συλλέξουμε και των δυνατοτήτων (πρακτικών / οικονομικών) που θα υπάρχουν για την υλοποίησή τους. Στο βαθμό που είναι δυνατό, θα επιδιώξουμε το κόστος (υλικά, εξοπλισμός, κ.α.) να καλυφθεί από χορηγίες. Μεταξύ των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχει συνεχής επαφή για να καλύπτονται απορίες και υλικό έρευνας που θα μπορούσε να εμπνεύσει και να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε σε νέα συνάντηση – συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:00, στο ΤΕΕ-ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών).

Η οργανωτική ομάδα.

www.atheatipoli.gr

www.facebook.com/AtheatiPoli

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα