Μπορείς να τα πεις και πάρτι BYOC, δηλαδή «φέρε τον δικό σου κορωνοϊό». Ωστόσο, η ιδέα της διοργάνωσης πάρτι όπου καλεσμένοι με κορωνοϊό αναμειγνύονται με υγιή άτομα, προκειμένου τα τελευταία να κολλήσουν για να αποκτήσουν ανοσία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αυτό προειδοποίησαν χθες Τετάρτη οι αρχές της πολιτείας Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας ενδέχεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκθέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να νοσηλευθούν, ακόμη και να πεθάνουν, τόνισε ο Τζον Βίσμαν υπεύθυνος Υγείας της πολιτείας.

Οσοι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό

Εξάλλου αγνοούμε αν οι ασθενείς που ανάρρωσαν από την covid-19 έχουν μακροπρόθεσμα προστασία από τον ιό, πρόσθεσε. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, περιλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να παραμένουν μετά τη μόλυνση. Ο Βίσμαν χρειάστηκε να κάνει αυτή την προειδοποίηση αφού ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 100 κρούσματα του κορωνοϊού συνδέονται με «πάρτι covid-19» που οργανώθηκαν στην κομητεία Ουάλα Ουάλα.

Στόχος αυτών των συγκεντρώσεων είναι να έρθουν σε επαφή ασθενείς της covid-19 με υγιείς ανθρώπους οι οποίοι ελπίζουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό και να αποκτήσουν τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γινόταν παλαιότερα με την ιλαρά, όπου οι γονείς έφερναν σε επαφή τα υγιή παιδιά με αυτά που είχαν ιλαρά, προκειμένου να την κολλήσουν σε μικρή ηλικία για να την περάσουν σχετικά εύκολα.

Σύμφωνα με τη Μέγκαν ΝτεΜπολτ, υπεύθυνη υγείας της κομητείας Ουάλα Ουάλα που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ, η ιχνηλάτηση των επαφών κάποιων ασθενών με κορωνοϊό έδειξε ότι είχαν εκτεθεί εσκεμμένα στον ιό στη διάρκεια τέτοιων γιορτών. Ζητάμε τον κατάλογο των ατόμων με τα οποία ήρθαν σε επαφή και είναι 25 διότι ‘ήμασταν σε ένα πάρτι covid-19’, εξήγησε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.

Ωστόσο, χθες το βράδυ, οι αξιωματούχοι Υγείας απέσυραν αυτά τα σχόλια λέγοντας πως τα πάρτι αυτά μπορεί να ήταν πιο αθώες συγκεντρώσεις. Η Μέγκαν ΝτεΜπολτ δήλωσε πως οι αξιωματούχοι της κομητείας μαθαίνουν περισσότερα για τις περιπτώσεις που προέκυψαν από τις πρόσφατες κοινωνικές συγκεντρώσεις. Είπε ότι εξακολουθούν να μαθαίνουν για πάρτι όπου υπήρχαν μολυσμένα άτομα, αλλά δεν έχουν αποδείξεις πως οι άνθρωποι που αρρώστησαν μετά τις συγκεντρώσεις αυτές, είχαν παρευρεθεί με την επιθυμία να εκτεθούν στον κορωνοϊό.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και 73.000 θανάτους.

Πηγή: iefimerida.gr