Δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα των ειδικών, αναφορικά με τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ακολουθήσει περίπου δέκα μετασεισμοί μικρού μεγέθους. «Στατιστικά και σύμφωνα με την εμπειρίας μας, ένας τέτοιος σεισμός είναι διαφορετικός από αυτόν που σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι. Άρα δε περιμένουμε ίδιους μετασεισμούς, τόσο μεγάλους σε ένταση και σε ποσότητα. Θα περιμέναμε όμως μετασεισμούς έως 5 Ρίχτερ», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί.

«Αυτό που συμβαίνει γύρω από την Κρήτη είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που θα μπορούσε να το προκαλέσει», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, κάθε χρόνο η Κρήτη πλησιάζει την Αφρική κατά 4 εκατοστά και για γινεί αυτό, θα πρέπει να γίνονται μετακινήσεις τεράστιων πέτρινων μαζών. Ως αποτέλεσμα πραγματοποιούνται σεισμικές δονήσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης. 

«Είναι μια καθημερινότητα με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε», κατέληξε.