Στην καταγγελία ότι τα self test που παρέδωσαν οι φαρμακαποθήκες, δεν είναι self test, αλλά rapid test και μάλιστα σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων κι όχι ατομικές συσκευασίες προχώρησε σήμερα φαρμακοποιός.

«Κανονικά το self test είναι μία αυτόνομη συσκευασία που τα περιέχει όλα μαζί, το παίρνει ο πολίτης,το πηγαίνει σπίτι του και το κάνει. Αυτό δεν είναι είναι self test, είναι rapid test για μικροβιολογικά εργαστήρια», είπε ο κ. Δαγρές και τόνισε ότι οι συσκευασίες είναι των 25 και οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να καθίσουν να βγάζουν κάθε είδος ένα ένα και στη συνέχεια να τα συσκευάζουν. Παραπονέθηκε επίσης ότι δεν έχουν πει στους φαρμακοποιούς πως θα γίνει αυτή η διαδικασία. «Αυτό είναι δύσχρηστο και για τον πολίτη και για εμάς», είπε.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και γερή γκέλα. Περιμέναμε κανονικά kits τα οποία να είναι αυτόνομα, και αντί αυτού βλέπουμε rapid test που έχει 25 μέσα ξεχωριστά kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές», είπε ο φαρμακοποιός.

«Εμείς περιμέναμε έτοιμες αυτόνομες σφραγισμένες συσκευασίες του ενός. Κανονικά αυτό το προϊόν θα έπρεπε να επιστραφεί και να έρθουν αληθινά κανονικά self test τα οποία να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετούμε τον πολίτη μαζικά να το παίρνει και να το ανοίγει στο σπίτι του, ούτε να το βάζουμε σε χαρτιά να το τυλίγουμε», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr