Φαλάσαρνα: Ξαπλώστρες πάνω στο κύμα, πάρτι και… καλοκαιρινή ασυδοσία σε προστατευμένη περιοχή

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στην κυριολεξία «πάνω στο κύμα» τοποθέτησε επιχειρηματίας τραπεζάκια και ξαπλώστρες στην προστατευμένη παραλία των Φαλασάρνων. Χάρη στις καταγγελίες πολιτών, η εικόνα αποκαταστάθηκε, τα ζητήματα όμως που έχουν προκύψει στην περιοχή είναι αρκετά.

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η εκκωφαντική μουσική που μεταδίδουν τα δύο beach bars συνήθως μετά τις 3 το μεσημέρι όταν δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα η μουσική είναι σε τέτοια ένταση που ακούγεται σε απόσταση 7-8 χλμ. πάνω από ύψωμα στο χωριό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Ειδικός Σύμβουλος Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Κισσάμου, Κώστας Κουκουράκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι στην προστατευόμενη περιοχή γίνονται συνέχεια πάρτι και γάμοι που ναι μεν, πραγματοποιούνται στη χερσαία ζώνη, αλλά η κατάσταση ξεφεύγει και οι συμμετέχοντες «επεκτείνουν» τη διασκέδασή τους στην παραλία.

Ένα  επίσης μεγάλο θέμα είναι πώς προέκυψαν πολεοδομικά beach bar των 192 και 250 τμ. στην συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να έχει προηγηθεί γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος και του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Αρμόδιοι για το θέμα  που  συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες καταγγελίες πολιτών, είναι η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ο ΟΦΥΠΕΚΑ, το Υγειονομικό και η αστυνομία -επικουρικά.

Προηγούμενο

Νίκος Ανδρουλάκης: Όπου υπάρχει πίστη, ιστορική συνείδηση, πνεύμα συνεργασίας και συλλογική προσπάθεια, τίποτε δεν σβήνει

Επόμενο

Το Ιταλικό Ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro» στο Ηράκλειο

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ολόκληρο κοπάδι αγριογούρουνων «κόβει» βόλτες και ψάχνει για τροφή στα σκουπίδια (βίντεο)

Αγριογούρουνα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Μενίδι και συγκεκριμένα στους Θρακομακεδόνες, αυτή τη φορά ψάχνοντας για τροφή μέσα σε κάδους απορριμμάτων…