Ευχαριστήριο αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ανακοίνωσή τους οι αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Γιώργος Μακράκης και Γρηγόρης Γιαμαλάκης αναφέρουν:

«Οι βασικές μας προτεραιότητες: Διεκδίκηση-Διαφάνεια-Λογοδοσία

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Ως οι νέοι εκλεγμένοι αιρετοί από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών-Αυτόνομο Δίκτυο, θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, αφενός για τη μεγάλη συμμετοχή στις υπηρεσιακές εκλογές, και αφετέρου για την εμπιστοσύνη σας στην παράταξη και στα πρόσωπά μας. Παράλληλα, χαιρετίζουμε τη μαζική και ηχηρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Πανελλαδική Απεργία. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για όλα τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου μας και συνολικά των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σας διαβεβαιώνουμε πως θα εργαστούμε και θα εκπροσωπούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Ηρακλείου μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με βασικό πρόταγμα την προάσπιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου. Για μας, ο αιρετός πρέπει να βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: Διεκδίκηση, Διαφάνεια και Λογοδοσία.

Σας καταθέτουμε τις βασικές μας προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα:

■ Η διεκδίκηση της άμεσης επαναφοράς των 70 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με ΦΕΚ του Υπ. Παιδείας. Είτε με ανάκληση της απόφασης, είτε με επανίδρυση των οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Π.Ε.

■ Η διεκδίκηση, με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που προκύπτει από τις ανάγκες του νομού, για την ίδρυση οργανικών θέσεων σε όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.

■ Η διεκδίκηση αναβάθμισης της οργανικότητας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στη Γενική και Ειδική Αγωγή, με σαφή και αιτιολογημένη πρόταση.

■ Η defacto δέσμευση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για γνωστοποίηση όλων των κενών και για όλες τις ειδικότητες.

■ Η defacto δέσμευση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για γνωστοποίηση των βελτιώσεων θέσεων, οι οποίες θα γίνονται αποκλειστικά με πίνακα κατάταξης.

■ Όλα τα αποτελέσματα των τοποθετήσεων που αφορά μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες, βελτιώσεις κ.ά., θα αναρτώνται πρώτα στην επίσημη σελίδα της Διεύθυνσης. Όχι στα “παιχνίδια” προσωπικών ενημερώσεων που δημιουργούν εστίες πελατειακών εξυπηρετήσεων.

■ Μέριμνα για την εξυπηρέτηση διοικητικών θεμάτων που προκύπτουν για πολλά απομακρυσμένα σχολεία του ν. Ηρακλείου (Βιάννος, Άρβη, Μοίρες, Τυμπάκι κ.ά.), με την παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης σε περιόδους αιχμής».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα