Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους θέλουν να μπουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Θωρακίζεται από πιθανούς κινδύνους το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, έχουν παραληφθεί και εγκατασταθεί στους κατάλληλους χώρους μηχανήματα τα οποία θα «σκανάρουν» όσους επιθυμούν να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Πρόκειται για μία μαγνητική πύλη όπως αυτές που υπάρχουν στα αεροδρόμια αλλά και μηχάνημα x ray για τις αποσκευές των πολιτών ,φακέλους αλληλογραφίας κοκ.

Τα δύο μηχανήματα δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα εάν δεν αλλάξει κάτι στους σχεδιασμούς που υπάρχουν. «Πρόκειται για μηχανήματα που υπάρχουν ήδη σε μεγάλες διευθύνσεις της Αστυνομίας και ήταν αναγκαία η παρουσία τους και στο Ηράκλειο» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πολίτης που θα επιθυμεί να επισκεφθεί κάποιο γραφείο στο Αστυνομικό Μέγαρο θα πρέπει να παραδίδει την ταυτότητά του, να παίρνει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο κι αφού περάσει από τα δύο μηχανήματα τότε και μόνο θα έχει το δικαίωμα να μπει στα …ενδότερα.

Τα μηχανήματα η αξία των οποίων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ θα χειρίζονται αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν από εκπαίδευση. Τουλάχιστον 15 με 20 άτομα θα ελέγχουν τις ενδείξεις των μηχανημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Θ.Π.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα