Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας βρέφους

Υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας βρέφους λίγων ημερών εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ανδρόγυνο 49 και 47 ετών απευθύνθηκε σε 61χρονο δικηγόρο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε 38χρονη στις 12 Ιουνίου σε νοσοκομείο της πόλης, συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφό της, έναντι του χρηματικού ποσού των 17.000-19.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες το ανδρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν την υπόθεση, ενώ προέκυψε ακόμη ότι ο δικηγόρος από κοινού με έναν 58χρονο αλλοδαπό, που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων.

Σε βάρος του 58χρονου, μάλιστα, έχει σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα