Εξεταστική για τα Τέμπη: Αντιδρά η αντιπολίτευση μετά το «όχι» στην παράταση

Πρέπει να διαβάσετε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η άρνηση του προεδρείου της Βουλής να συνεχιστούν οι εργασίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, υπογράμμισε: «Δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την Εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων, διότι ούτε μάρτυρες κλήθηκαν ουσιαστικοί, αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ξεκάθαρα από την ανάγνωση της δικογραφίας η ανάγκη να κλητευθούν ουσιώδεις μάρτυρες, καθώς φαίνεται πως προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες ο κ. Κόκκαλης απάντησε: «Θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα. Δεν μας έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρι σήμερα». Κλείνοντας τη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθούν ουσιαστικοί μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή, όπως ο κ. Γεννιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Κατσούλης, ο κ. Τριαντόπουλος για το δεύτερο έγκλημα, αυτό του μπαζώματος του τόπου δυστυχήματος.

 

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη χαρακτήρισε τη δικογραφία ελλιπέστατη, λέγοντας ότι «έχουν σταλεί επιλεκτικά στοιχεία». Κατά την ίδια η δικογραφία εισφέρει ελάχιστα στην Επιτροπή ενώ εξήγησε ότι «δεν μπορούν να βγουν πορίσματα χωρίς κρίσιμους μάρτυρες». Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι πρέπει να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες και να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πως η πλειοψηφία αρνήθηκε να δώσει παράταση στις εργασίες της Εξεταστικής ή τουλάχιστον την ημερομηνία δημοσίευσης των πορισμάτων.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα