Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.7 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Εξελίξεις στο θέμα του Τρανταλλίδειου – Ο δήμος Ηρακλείου κατέθεσε προσφορά για τη μίσθωση του

Πρέπει να διαβάσετε

Προσφορά για τη μίσθωση και αξιοποίηση του Τρανταλλίδειου κληροδοτήματος και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο κατέθεσε ο δήμος Ηρακλείου στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το νομικό πρόσωπο του δημοτικού νοσοκομείου του δήμου Ρεθύμνου, στον οποίο ανήκει το κληροδότημα.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», ο διαγωνισμός έληξε στις 30 Ιουνίου, μετά την παράταση που είχε δοθεί και ο δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που κατέθεσε σχετική προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο πλησίον της Λότζια, που από το 1991 έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, αφέθηκε για δεκαετίες στη φθορά του χρόνου αν και θα μπορούσε να αποτελεί ένα κτίριο κόσμημα για το Ηράκλειο.

Η προσφορά που κατατέθηκε από τον δήμο Ηρακλείου αφορά στο κτίριο που βρίσκεται στις οδούς Μιλάτου και Αγίου Τίτου, δίπλα στο δημαρχείο.

Πλέον σε διάστημα ενός μηνός εκτιμάται ότι το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου με τους νομικούς συμβούλους του δήμου θα αξιολογήσουν την πρόταση και θα την εξετάσουν και εφόσον αυτή εγκριθεί τότε το κτίριο θα μισθωθεί στον δήμο Ηρακλείου.

Η μίσθωση σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου του Δημοτικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο οποίο ανήκουν τα κτίσματα, θα είναι μακροχρόνια και συγκεκριμένα θα έχει διάρκεια 50 έτη με την υποχρέωση του μισθωτή να καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα και κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής του.

Πηγή: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα