Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Έβρος: Ο Δένδιας ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων

Πρέπει να διαβάσετε

Τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με το προσφυγικό / μεταναστευτικό και τις ευρύτερες προεκτάσεις του σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο, θα ενημερώσει διαδοχικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα των συναντήσεων, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στις 11:00 με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:30 Αγγελος Συρίγος (ΝΔ)
12:00 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)
13:00 Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση)
14:00 Γεώργιος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)
19:15 Σοφία Σακοράφα (Μέρα25)

Επίσης, θα ενημερώσει τηλεφωνικά τον Ανδρέα Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ) λόγω απουσίας του τελευταίου στο εξωτερικό.

Διπλωματικό σπριντ

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε διπλωματικό σπριντ τις τελευταίες ημέρες, με στόχο τη διεθνοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αυτοψία στον Έβρο συνοδεία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη στήριξή τους προς τη χώρα μας ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την οικονομική στήριξη της Ελλάδας με 700 εκατομμύρια ευρώ.

Το 50% του ποσού αυτού αναμένεται να δοθεί άμεσα ενώ το υπόλοιπο με την αναθεώρηση του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είδαν από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και πληροφορήθηκαν για τις μεθοδεύσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα