Ο Εργοτέλης πέτυχε μια νίκη-ανόδου στη Νίκαια επί του Ιωνικού (2-3) και έμεινε στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκ 2, με τον προπονητή του Εργοτέλη, Γιάννη Ταουσιάνη, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι…να βγάζει το καπέλο στους ποδοσφαιριστές του.

“Θέλω να βγάλω το καπέλο σ´ αυτά τα παιδιά και να πω ότι αισθάνομαι τυχερός που τα έχω ποδοσφαιριστές” ανέφερε ο τεχνικός του Εργοτέλη, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του, αυτήν την εποχή.

Οπως ανέφερε ο τεχνικός του Εργοτέλη «είχα πει πριν το παιχνίδι ότι θα αγωνιστούν δύο πάρα πολύ καλές ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδεχομένως θα βλέπαμε ένα ματς το οποίο θα διαφήμιζε την κατηγορία και θα δικαιολογούσε το ότι πάρα πολύς κόσμος ασχολείται με τη Super League 2. Έτσι έγινε με ένα συναρπαστικό παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν με καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες.

Μπορεί να δεχθήκαμε την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, παρόλα αυτά κάναμε ένα εξαιρετικό εικοσάλεπτο και δίκαια νομίζω ισοφαρίσαμε. Από εκεί και πέρα υποφέραμε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κι αυτό γιατί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα δίνοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στον αντίπαλο.

Μπαίνοντας μετά στην επανάληψη και θέλοντας να αλλάξουμε αυτή την εικόνα του δεύτερου μισού του πρώτου, δεχτήκαμε πάλι την ψυχρολουσία του γκολ, στο ξεκίνημα κι εδώ είναι το σημείο που θέλω να βγάλω το καπέλο σ´ αυτά τα παιδιά και να πω ότι αισθάνομαι τυχερός που τα έχω ποδοσφαιριστές. Η ηρεμία, η ωριμότητα και η υπομονή που έδειξαν κάνοντας μία τεράστια ανατροπή απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πάρα πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε!».

Απο την πλευρά του, ο τεχνικός του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, ανέφερε πως  «ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Προηγηθήκαμε δύο φορές αλλά στο τέλος δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα και των ευκαιριών που χάσαμε ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, η ήττα είναι άδικη για εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε όμως, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια με παραπάνω συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Έχουμε μπροστά μας άλλο ένα ντέρμπι το Σάββατο στην έδρα μας απέναντι στην Ξάνθη και επικεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι για να έρθει η νίκη».