Φωτιά στο δάσος της Κέρης: «Επί ποδός» ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική – Πού στρέφονται οι έρευνες

Πρέπει να διαβάσετε

Να κάψουν το δάσος της Κέρης φαίνεται πως έχουν βάλει «στόχο» ορισμένοι.

Το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε και άλλη εμπρηστική ενέργεια, ενώ ανάλογη ενέργεια που κατασβέστηκε άμεσα και δεν πήρε διαστάσεις αλλά ούτε και δημοσιότητα έγινε και πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Π.Υ

Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά εντυπωσιακό κι αυτό γιατί με την υπόθεση ασχολούνται τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία, αλλά φαίνεται ότι ο δράστης γνωρίζει πολύ καλά το πώς θα κινηθεί για να μην εντοπιστεί. Από τα απανωτά χτυπήματα μπορούν μόνο να γίνουν εικασίες για το προφίλ του ατόμου που βάζει φωτιά και εξαφανίζεται προκαλώντας είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη ζημιά.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία και οι έρευνες κινούνται στα τυφλά, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο δράστης, λένε αρμόδιοι, δεν είναι μόνο θρασύς, είναι και τυχερός, «αλλά μέχρι πότε θα είναι ή τύχη με το μέρος του;» αναρωτιούνται.

Στο σημείο βρέθηκαν για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση τρία οχήματα της Π.Υ με έξι υπαλλήλους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι φωτιές αυτές ξεκίνησαν τον Ιούνιο, ωστόσο το θέμα των πυρκαγιών στη συγκεκριμένη περιοχή πάει και πιο πίσω και συγκεκριμένα το 2011, χρονιά που είχαν σημειωθεί παρόμοια συμβάντα.

Τον περασμένο Ιούνιο φωτιές είχαν εκδηλωθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μυαλό όλων όσοι ασχολούνται με τις φωτιές αυτές γίνονται κι άλλες σκέψεις. Ότι δηλαδή, μπορεί να μην πρόκειται για τις βοσκοφωτιές που στην Κρήτη αποτελούν μια «πληγή» και ότι μπορεί τα κίνητρα να είναι άλλα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα